11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

בצק פאי פריך


כבר הרבה זמן שאני מנסה להכין בצק פאי (בצק פריך) ושיצא גם יפה וגם טעים...
אין לכם מושג כמה חמאה, קמח וסוכר זרקתי במהלך הדרך המייגעת עד שהצלחתי להכין בצק פריך שלא מתכווץ באפייה, לא נשרף ועדיין טעים ופריך מאוד.
קחו בחשבון שרק בבסיס הפאי עצמו יש כמויות עצומות של חמאה. (וזה מה שבעצם מקנה לו את הפריכות) אבל אם אוכלים חתיכה אחת זה לא כזה נורא...
חוץ מזה שלדעתי מלבד היותו מרשים ביופיו, מאפה פאי יכול להיות מתנה טעימה לחנוכת בית (ביחד עם כלי חגיגי) או סתם אם רוצים לשמח חברים.
קל מאוד לזכור את המתכון הנ"ל מכיוון שכל מה שצריך בסה"כ זה:
מרכיבים:
100 גרם סוכר.
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
300 גרם קמח רגיל.
קורט מלח.
ביצה אחת.
(ניתן להוסיף כפית תמצית וניל)
תבנית פאי נשלפת-26 ס"מ (לא חובה- אפשר גם תבנית עגולה עם שוליים נמוכים)

אופן ההכנה:
-מכניסים את הסוכר, החמאה והקמח למיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון. לאחר שמתקבלת תערובת פירורית (עדיף להכין את הבצק ע"י הפעלה מבוקרת של מעבד המזון ולחיצות קצרות-פולסים).
-מוסיפים את הביצה בהדרגה עד שהבצק מתגבש. (אפשר להוסיף גם 2 כפות של מים קרים).
-חשוב מאוד להקפיד לא לשחק עם הבצק יותר מדי- זה יכול לפגוע אחר כך במרקם שלו. 
-לאחר מכן יוצרים גוש אחיד מהבצק, מקמחים קלות, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר.
-בצק פריך אוהב את הקור וגם הרבה יותר קל לעבוד איתו כאשר הוא קר מכיוון שהוא מכיל כמויות גדולות של חמאה. לכן מומלץ לקרר את המערוך לפני שמרדדים את הבצק (במידה והוא ממתכת) ולעבוד על משטח קריר.
-לאחר כשעתיים מוציאים את הבצק הקר- נותנים לו 2 דקות להסתגל לטמפרטורת החדר ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה מקומחים.
-מרדדים לעובי של 2.5-3 ס"מ. ומרפדים את תבנית האפייה. (הדרך הקלה היא לגלגל אותו מסביב למערוך ולהלביש אותו בזהירות על תבנית הפאי).
אפשר לשמן את תבנית הפאי עם קצת ספרי שמן למרות שהבצק מאוד שומני בעצמו ומתנתק בקלות מהתבנית.
-דוקרים את הבצק עם מזלג (לא לשכוח לדקור גם בדפנות) ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.
-אם נשאר לכם עודפי בצק אפשר להכין טארטלטים קטנים ולמלא
-מדליקים את התנור על 180 מעלות. (לא להדליק את התנור על טורבו אלא על תנור רגיל-למי שלא יודע זה נראה כמו ריבוע עם פס אחד מלמעלה ואחד למטה.
אני לא ידעתי זאת עד שחברה קונדיטורית הסבירה לי זאת והפעלתי את אופציית הטורבו שהרסה לי את הבסיס מספר פעמים).
-מוציאים את הבצק מהמקפיא- מכסים אותו עם אפייה ולאחר מכן עם נייר כסף ומפזרים עליו משקלות אפייה או קטניות כלשהן שיתפקדו כמשקוליות ויגרמו לבצק לא לתפוח-נקרא גם אפייה עיוורת.
-האפייה אמורה להמשך בין רבע שעה ל-20 דקות. אבל מכיוון שיש לי תנור ישן... אצלי זה לוקח בין חצי שעה
ל-40 דקות. ליתר ביטחון אני בודקת תוך כדי האפייה שהבצק בסדר. (אני מוציאה אותו מהתנור, מרימה את נייר הכסף ובודקת אם הבצק מתחיל להזהיב).
-לאחר שהבצק מוכן מוצאים מהתנור ונותנים לו להתקרר ולנוח קצת...
-בפוסט הבא אפרט סוגי מילויים שונים לבצק הפריך... בינתיים אתם מוזמנים להתאמן על המתכון ולשאול שאלות במידה ויש לכם.
יום מקסים

בצק פאי פריך  ממתין למילוי טעים...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת