00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

פשטידת כרישה וגבינות

 

בעבר כבר שיתפתי אתכם בהתלבטות שלי - מה אוכלים לארוחת צהריים בימי שישי, מצד אחד זו הארוחה השנייה בשבוע ( אחרי שישי בערב ) שכולם מגיעים בו זמנית לארוחה. מצד שני בערב אוכלים ארוחה חגיגית וגדושה. מה עושים?

תקופה ארוכה אכלנו שקשוקה. בכל מיני ואריציות - קלסית עם עגבניות, עם חצילים מטוגנים, עם גמבה קצוצה וכוסברה, עם גזר מגורר או תפוחי אדמה, ביצים שלמות או בלולות, עם בצל או עם שום - בקיצור וריאציות אין ספור, שיש ויגידו שאין ביניהם לבין שקשוקה דבר ואולי הם יצדקו, אבל זה השם הכולל שאנחנו הדבקנו לכל הואריאציות.  

זהו, ניגמר,  חזרנו לתקופת הפשטידות. מאחר ושבועות המתקרב דורש פשטידות שונות אז את הכוכבים - פטריות, בצל, ברוקולי ועוד עם מגוון גבינות מיוחדות משאירים לשבועות עצמו, חיפשתי פשטידה לא שיגרתית ומעניינת ממוצרים שיש בבית.

חיטוט קצר במקפיא העלה קופסה עם קוביות פראסה שבישלתי במי מלח והקפאתי( לאחר שהתלהבתי וקניתי מספר ראשים ולא ידעתי מה להכין איתם ).

חיטוט במקרר העלה חצי חבילה פסטה מבושלת ( רעיון לשמור במקרר - פשוט לערבב עם מעט שמן זית ואז היא לא הופכת לגוש חסר צורה)

וזה הולך ככה -

פשטידת כרישה וגבינה.

3 ראשי פרסה חתוכים לקוביות

חצי חבילת פסטה ( לא משנה איזו צורה ).

3 ביצים.

קופסת גבינה לבנה ( 250 גר').

3 כפות אבקת מרק בצל ( או כל אבקה אחרת).

חבילת פטריות קצוצה ( או קופסת שימורים מסוננת ).

1 בצל חתוך לקוביות.

מלח, פלפל שחור.

2-3 כפות קמח ( אני שמתי שיבולת שועל ).

פירורי לחם.

כף שמן.

2 כפות גבינת קשקבאל מגוררת ( אני לא מצליחה למצוא פארמזן )

 

אופן ההכנה

1. לבשל במי מלח את קוביות הפראסה בישול קצר - להביא לרתיחה ולסגור את הגז . לסנו.

2. לבשל את הפסטה במי מלח - ולסנן

3. לטגן את קוביות הבצל מספר דקות, להוסיף את הפטריות  ולטגן עוד כחמש דקות. 

4. לרסס שמן על תבנית חד פעמים ולפזר מעל פירורי לחם מעורבבים עם כף גדושה מרק בצל ( יתרת מרק הבצל להוסיף לתערובת ).

5 לערבב בקערה ניפרדת את כל המוצרים פרט לפסטה, לתקן טעמים.

6. לפזר על התבנית המצופה מחצית מכמות הפסטה, לפזר מעל את כל התערובת ולשטח.

7. לפזר מעל את גבינת הקשקבל.

8. לשטח מעל את יתרת הפסטה.

9. להכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות כחצי שעה.

10. לאכול עם סלט ירקות גדול או סתם ירקות חתוכים.

11. להתענג.

 

 

וכרגיל במחוזותינו - ניתן לאלתר:

1. להוסיך לכרשה מיני פטריות שונים, או ברוקוךלי או גזר מגורר ועוד ועוד.

2. להוסיף לתערובת גבינות שונות החל מגבינה מעושנת וכלה בגבינת צאן.

3. אני אוהבת את טעם הקריספי של הפסטה העליונה , למי שלא אוהב יכול לחלק את המלית לשלושה ולסיים במלית.

4. לשפוך מעל רוטב בשאמל.

5. ועוד ועוד אילתורים. להפעיל את הדמיון.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת