00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

מאפה חצילים ועגבניות

 

אתמול הכנתי  פרוסות חצילים אפויות עבור איזשהו מאפה. עדיין לא ידעתי מה אני עומדת להכין.לקחתי 2 חצילים , פרסתי לאורך והמלחתי אותם. נתתי להם להגיר נוזלים ולאחר חצי שעה שטפתי אותם ונגבתי אותם.אפיתי אותם בתנור על גביי נייר אפייה עם מעט ספרי שמן כחצי שעה. הפכתי לצד השני כשהחלו להשחים והשארתי עוד כ- 10 דקות. סה"כ כ-30 עד 40 דקות אפייה. קיררתי אותם והכנסתי לקופסא אטומה עם נייר סופג למקרר.

הערה: כל התהליך הנ"ל נעשה אתמול כאשר הייתי במטבח. הוא לא גזל ממני זמן נוסף.

היום בבוקר, ידעתי שאשתמש בהם, אבל עדיין לא גיבשתי לי רעיון.

לקראת הצהריים הבעלול הודיע שהוא רעב, ואז בהבזק של שנייה ידעתי שאכין מהם מאפה עם גבינה צהובה. כאשר החצילים כבר מוכנים, הכנת המאפה הנ"ל פשוטה מאד והתוצאה מצויינת!! התענגנו.

הנה המתכון,

מאפה חצילים ועגבניות

כ- 4 מנות

2 חצילים פרוסים ואפויים מבעוד מועד
2 עגבניות פרוסות
3/4 כוס עד כוס גבינה צהובה מגוררת
מלח,פלפל

 לרוטב האדום: רסק עגבניות 250 גר'
כף פפריקה אדומה
כפית של אבקת שום
מלח, פלפל
1/2 כוס מים אולי מעט יותר

הכנת הרוטב: על מחבת טפלון עם ספריי שמן, לשים את הרסק והתבלינים ולתת לטעמים "להיפתח " כדקה אחת. לאחר מכן להוסיף את המים. אם הרוטב עדיין סמיך להוסיף עוד מים עד שיהיה מעט נוזלי. להרתיח ולכבות את האש.

לרביכה:

1 כוס חלב
1/2 כף אבקת מרק
כף קמח
1 ביצה

הכנת הרביכה: לבשל הכל על האש תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שהביצה לא תהפך לחביתה. הערבוב הוא כשתי דקות בסה"כ עד שהתערובת מסמיכה.

להרכבת המנה:

בתבנית פיירקס מרובעת של 20על 20 שמים 4 כפות מהרוטב האדום, שיכסה את כל התחתית. אפשר לפזר עם כף.
מעל הרוטב שמים את פרוסות החצילים האפויות ,מעליהן, שכבה של פירורי גבינה צהובה ומעל לשים מעט מלח ופלפל .
שוב חוזרים על כל התהליך מהתחלה:רוטב, חצילים,עגבניות וגבינה צהובה.

מעל כל זה שופכים את הרביכה שתכסה את כל החלק העליון.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות: 15 דקות ראשונות  ב-200 ולאחר מכן להוריד ל180 מעלות לעוד כ30 דקות. המאפה מוכן כשמתחיל להזהיב קלות בחלקו העליון.

הגשתי עם סלט ירקות קצוץ. היה טעים ביותר!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת