00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

קציצות עוף ,קישואים וגזר אפויות בתנור

 

הנסיכה הקטנה שלי, בת שנה ו-10 חודשים, לא אוהבת לאכול יותר מרקים, לכן אי אפשר "לדחוף" לה ירקות. אין ברירה, צריכים להיות יצירתיים ולחפש דרכים אחרות להכניס לה. אחת מהדרכים היא עוף עם ירקות. היא מאד אוהבת עוף, ובדרך לפה, על המזלג, אני מוסיפה לה את הירקות שיש בתבשיל: תפוח אדמה, גזר,קישוא,בטטה, או כל דבר אחר. הפעם, החלטתי לנסות לעשות משהו אחר ודווקא לא עם עוף אלא עם חזה עוף טחון. ידעתי, קציצות עסיסיות היא מאד אוהבת, אבל קציצות עוף רגילות הן פחות עסיסיות. החלטתי לנסות לשלב לה קישואים בפנים כדי שייתנו את העסיסיות ועל הדרך ראיתי עוד 3 גזרים במקרר שקוראים לי, "הלו, גם אנחנו כאן"... אז גם הם נכנסו.

כדי להמעיט בקלוריות, החלטתי לאפות את הקציצות והתוצאה משגעת. קציצת עוף עם קישוא וגזר, עסיסית וטעימה שגדולים כקטנים אוכלים ונהנים. 

האמת היא, שהכנתי גם 4 קציצות מטוגנות, (על ספריי שמן) לצורך השוואה ולא היה הבדל משמעותי בטעם.

ולמתכון,

קציצות עוף ,קישואים וגזר אפויות בתנור

המצרכים:

1/2 ק"ג חזה עוף טחון
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
מלח,פלפל לפי הטעם
1 בצל גדול קצוץ קטן
3 קישואים מקולפים ומגוררים גס
3 גזרים מקולפים ומגוררים גס
מעט פטרוזיליה קצוצה למי שאוהב (הכנסתי 2 כפות של פטרוזיליה יבשה)

ההכנה:

בקערה גדולה שמים קישוא מגורר (לא לסחוט), גזר ועוף ומערבבים. מוסיפים בצל קצוץ ופטרוזיליה ומערבבים טוב. לתערובת הזו מוסיפים את פירורי הלחם והביצה, המלח והפלפל והפעם מערבבים עם הידיים עד שהתערובת אחידה.

מניחים לתערובת לנוח כמחצית השעה לתפישת טעמים.

מחממים תנור לחום בינוני. על תבנית אפייה של תנור מניחים נייר אפייה, מרססים אותו קלות בספריי שמן .

לאחר כמחצית השעה מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות,קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג ומועכים אותן טיפונת. מניחים 4 קציצות בכל שורה.

מכניסים לתנור לכ-40 דקות בסה"כ.לאחר 30 דקות הפכתי את הקציצות לצידן השני  ל- 10 דקות אחרונות,כדי שגם צד זה ישחים.

הקציצות מוכנות כשהן זהובות משני הצדדים.

הנוזל החום שהתייבש בתנור בתמונה הוא הנוזל שיצא מהקציצה ( "המיץ" מהקישוא ומהגזר ומהעוף גם יחד בתנור).

תהנו.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת