44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

עוגת גבינה שלי

עוגת גבינה שלי
עוגת גבינה שלי

חומרים:

תבנית קפיצית 26

חבילת ביסקוויטים פטי בר מרובעים (שבורה עם פטיש 
בתוך שקית ניילון כפולה)

2 ביצים

1/4 חבילת חמאה חתוכה לקוביות קטנות

2 קופסאות גבינה 9% (אפשר גם פחות)

2 שמנת (אפשר  1שמנת 1 גיל)

2 כפות תמצית וניל

2 כפות קמח רגיל

1 סוכר וניל

3 כפות סוכר (אפשר גם כוס סוכר למי שאוהב מתוק)

1/4 כוס ליקר כל שהוא (אני השתמשתי בשזיפים)

אפשר גם יין אדום

לקישוט כ- 250 גרם דובדבנים , או אוכמניות אחר
נייר אפיה


לגלזורה:

1 שמנת

1 כף תמצית וניל

1 כף סוכר

אופן הכנה:

על תבנית קפיצית שמים נייר אפיה.

מפזרים פרורים של חמאה ומעליהם את הביסקוויטים השבורים.

מעל הביסקוויטים מזרזפים את הליקר או היין (לשים לב לא להרטיב את הביסקוויטים יותר מידי).

בקערה מערבבים במיקסר יד את כל החומרים הרשומים מטה.

2 גבינה, 1 שמנת, 2 ביצים, 2 כפות קמח(לא הכרחי) 2 כפות תמצית וניל, 1 סוכר וניל, 3 כפות סוכר או יותר לפי רצונכם עד שמקבלים עיסה חלקה. (אפשר גם לערבב עם כף).

שופכים העיסה החלקה על הביסקוויטים מחליקים,
גוזרים את שולי נייר האפייה מסביב.

מכניסים את התבנית לתנור קר, מעלים טמפרטורה ל 200 מעלות למשך כ -  20 דקות.

כאשר האפייה מגיעה כמעט ל-20 דקות, מערבבים במיקסר יד 1 שמנת עם 1 כף תמצית וניל וכף סוכר.

כאשר תמו 20 הדקות, מוציאים התבנית , שוטחים
בעדינות את השמנת מעל העוגה ומחליקים בעדינות, מכניסים לתנור ל 5 דקות נוספות.אם העוגה מתנדנדת מעט להוסיף עוד 5 דקות גג.

בסיום האפייה, מקררים ומכניסים למקרר. לשים את התבנית על צלחת כי לעיתים יש מעט נוזל בתחתית.

לקישוט,  כאשר העוגה קרה, דובדבנים, קיווי, אפרסק
פרוס לעלים או כל פרי אחר.

אפשר להקפיא בפריזר ולהגיש כגלידה.
העוגה הוכנה גם למפגש בלבן, של  פורום אוכל אורט שהתקיים בשוהם.
שבועות, יוני 2000

בתיאבון.

 מומלצים

כל אזרח עשוי למצוא את עצמו ללא יכולת לממן תרופות לחולים כרוניים.  העצומה מיועדת לכלל האזרחים.
חתימה        כאן



המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת