00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

להיות דולה- על הריון, לידה והורות

מאפינס טונה

שבועות כבר מאחורינו ושבת בפתח. תמיד כשיוצא רצף של שבת-חג-שבת אני מתלבטת במה לחדש, מה להכין שעדיין לא הכנתי ויצא גם טעים וגם קולע לטעמם של כל בני המשפחה והאורחים. לגבי המתכון הבא אני אף פעם לא מתלבטת ובשבת הקרובה, בעז"ה, הוא יעלה על שולחננו.
המתכון הזה הוא להיט בטוח, כל אחד שטועם אותו מיד מתאהב . אפשר להגיש קר, חם או פושר- בכל מצב צבירה הוא יהיה טעים וכיף לנשנוש. אני אישית אוהבת אותו בגרסה הקרה, ומכינה תמיד כמות כפולה כדי שיהיו לי כמה מאפינס בהקפאה לשעת חירום. נהדר בתור מנת פתיחה לצד סלט ירקות גדול ומלא כל טוב (אל תוותרי על צנוניות וגזר בסלט, זה משדרג אותו פלאים וגם עוזר לך במאמצייך לאכול ירקות בחמישה צבעים בכל יום). והנה המלצה רותחת לכל הריונית המתכננת להקפיא אוכל לקראת הלידה: המאפינס האלו, כמו כל פשטידה שאותה ניתן לאפות כמאפינס, אידיאליים לשליפה מהמקפיא ברגעי הצורך לא רק בגלל שהם עוברים הקפאה מצוין אלא גם בגלל שהם בדיוק בגודל של מנה אישית. את המתכון הזה פגשתי לראשונה בפורום אוכל כשר ב-YNET, המתכון ניתן על ידי שרון שרון אך אומץ באהבה בביתה של טליק ומשם בבתיהן של כל חברות הפורום.

למה זה טוב?

טונה- מקור נפלא לוויטמין B12 ולאומגה 3. צריכה מספקת של מזונות העשירים באומגה 3 עשויה להקטין את הסיכוי ללקות ברעלת הריון לנשים הנמצאות בקבוצת סיכון ותורמת להתפתחות מערכת העצבים המרכזית בעובר והמוח. הטונה המשמשת להכנת שימורים מכילה כמות כספית נמוכה, ולכן נחשבת בטוחה לצריכה בתקופת ההיריון בכמות של עד 340 גרם / עד כ-2 קופסאות טונה בשבוע. כדאי להעדיף את הטונה המשומרת במי מלח או בשמן זית.

בצל, כמו כל הירקות, מכיל חומרים הנקראים פיטוכימיקלים. חומרים אלו הם בעלי פעילות חשובה לשמירה על בריאות הגוף, וכאשר אנו צורכים אותם מתוך המזון ולא כתוסף הם "משתפים פעולה" עם הויטמינים והמינרלים ובכך מגבירים את התועלת שגופינו מפיק מהאוכל. יחסית לשאר הירקות, לבצל ערך קלורי "גבוה"- כארבעים קלוריות בבצל בינוני, ועדיין עדיף לצרוך בצל מאשר קוביית שוקולד שיש בה בדיוק את אותו ערך קלורי אך ללא הערכים התזונתיים.

ביצים- עשירות בחלבונים מלאים המכילים את כל חומצות האמינו החיוניות, וכן מכילות ויטמין B12 שמסייע במניעת אנמיה ועובד בשיתוף פעולה עם חומצה פולית. מחסור בויטמין B12 עלול לפגוע ביכולת הגוף לנצל את החומצה הפולית שאת נוטלת ולכן חשוב כל כך להקפיד על צריכה מספקת שלו. ביצים אכן מכילות כמות יחסית גבוהה של כולסטרול (כ-200 מ"ג כולסטרול כשהקצובה היומית המומלצת באדם בריא היא 300 מ"ג), אך בניגוד לדעה הרווחת, הן אינן מעלות את רמות הכולסטרול בדם בגלל נוכחות חומר בביצה המכונה לציטין, המפחית את ייצור הכולסטרול בגוף. כיום מומלץ לאכול כ-4 ביצים בשבוע. ביצים מכילות גם סלניום המשמש כנוגד חמצון, ויש הוכחות מחקריות לכך כי צריכת סלניום ונוגדי חמצון אחרים עשויה לשפר את פוריות הגבר (אם את עדיין לא בהריון...).
חשוב מאוד- הימנעי משטיפת ביצים כיוון שפעולת השטיפה עלולה לגרום לחדירת חיידקים לתוכן. בנוסף, כאשר את שוברת את הביצה הקפידי שנוזל הביצה לא יגע בקליפה מהחשש לנוכחות חיידקים על הקליפה. (בהפרדת חלבון/חלמון כדאי להשתמש במפריד ביצים או משפך כדי שלא להעביר את הביצה מקליפה לקליפה..)
כמו כן אין לצרוך בהיריון ביצים שלא עברו בישול מלא (כמו ביצת עין,ביצה רכה, מוסים למיניהם וכו').

זה ממש טעים, רוצה לנסות? כל מה שתצטרכי הוא:

המצרכים לכ-16 יחידות

2 קופסאות טונה בשמן, מסוננות

2 בצלים קצוצים

5 ביצים טרופות

5 כפות מיונז  (אם את רוצה שזה יצא טעים- אין מנוס מלהשתמש במיונז הרגיל, המכיל כ-100 קלוריות לכף. אם את מוכנה להתפשר על הטעם לטובת חסכון בקלוריות לכי על מיונז 5% שומן שבו רק 14 קלוריות לכף)

1 כוס קמח תופח

1 כף אבקת מרק עוף

מלח, פלפל

הכנה

1. ערבבי היטב את כל המצרכים.

2. בתבנית מאפינס הכניסי מנז'טים מנייר (מספר 4) לכל שקערורית, ובכל מנז'ט מלאי תערובת עד שלושת רבעי מגובהו.

3. אפי בתנור שחיממת מראש לחום בינוני כעשרים דקות, עד להזהבה יפה.

4. אפשר לאפות גם כפשטידה ואז יש להאריך את זמן האפייה, שוב עד להזהבה יפה.

סך הכול קלוריות ליחידה- בשימוש במיונז רגיל 115, בשימוש במיונז 5% רק 90.

ועכשיו, אחרי שהמאפינס מוכנים ויש ריח טוב במטבח, לחצי כאן ותקבלי ממני במתנה את סדרת הוידאו המיוחדת שלי שתעניק לך את שלושת הכלים שאת צריכה כדי להפוך את הלידה הבאה שלך ללידת החלומות!

ייעוץ תזונתי: יעל קרן, דיאטנית, B.Scבתזונה. יעל תשמח להשיב על שאלותייך בנושא תזונה בהריון במייל yahealthkeren@gmail.com. תשובות ינתנו בתוך שבוע משליחת המייל.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת