00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

סמבוסק גבינה

 

 

 

סמבוסק במלית גבינה

סמבוסק בג`בְּן" (גבינה מלוחה עיראקית)

אני זוכרת שסבתי עליה השלום הייתה מכינה כמויות אדירות

של המאפה הטעים הזה (לא רק בשבועות) את "הסגירה" של הבצק  היתה מבצעת

במפתח,אז היו מפתחות מברזל של החדרים למי שזוכר .המלית

הייתה "מג`בְּן"גבינה עירקית מלוחה מוצקה שסבי עליו השלום היה מכין.

היום ניתן למצוא את הגבינה בכמה שווקים.

אני הכנתי עם גבינה צפתית  ובולגרית.

ניתן להקפאה לאחר האפיה.

 

החומרים לבצק:

 

25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים

500  גרם קמח לבן 

100 מרגרינה (אני משתמשת "במזולה")

2 חלמונים

2כפות שמן קנולה

בערך 3/4  כוס מים פושרים.או מעט יותר

חצי כפית מלח

1 כף חוואג' בצק

קורט סוכר

 

מלית :


בערך 300  : 250 גרם גבינה מלוחה ,בולגרית/ צפתית/או כול גבינה מלוחה קשה  

1 חלמון ביצה

מפוררים את הגבינות ומוסיפים את החלמון ומערבבים.

הכנה:

להכניס את כול החומרים, חוץ מהמים לקערה גדולה, לערבב

להוסיף את המים.להתחיל ללוש כ 5 דקות בערך אם הבצק נדבק

 להוסיף מעט קמח.אם יבש מדי להוסיף מים בהדרגה.

לכסות את הקערה במגבת ולשים במקום חם כחצי שעה.

לאחר חצי שעה מוציאים אוויר(פשוט נועצים אגרוף)  ולשים כמה דקות. לכסות את הבצק

להשהות עד להכפלה בערך  שעה וחצי  או עד להכפלה.

מכינים משטח עבודה מקומח  קורצים עיגולים שמים מלית גבינה  (לא לרדד עבה מדי,הבצק תופח באפיה). למרוח

בשולי הבצק  ביצה טרופה  לסגור היטב היטב ,אני סגרתי

במזלג .למרוח חלמון ביצה לאפות

כ  25- דקות בחום של 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב.

לאחר שהוא מוכן לכסות במגבת יבשה כדי שלא יתיבש.

ניתן להקפיא

 לסגור היטב את המאפה לפני הכניסה לתנור

 

   תרופות סבתא חלק ג`

סכרת,כאבי בטן ועוד

  http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1865245

             זה הזמן להרשם לעידכונים בבלוג החדש.

 



 



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

64 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת