00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

מלבי

 

 

 

אין כמו מלבי קר בימי הקיץ החמים

קבלו מתכון קל להכנה

אפשר למזוג את המלבי לתבניות אישיות

נהדר  גם לאירוח

פירסמתי את המתכון כשפתחתי את הבלוג לפני 5 חודשים ,מפרסמת אותו שוב לקראת שבועות מכיוון שלא כולם צפו במתכון .

הכמות המתקבלת היא גדולה, כל הכמות המתקבלת היא בתמונה

הראשונה.זו תבנית עוגה מקושטת אשר שימנתי אותה ממש ממש

מעט  על מנת שאוכל לשלוף אותה בקלות כשהמלבי מתקרר היטב.

לעיתים אני מכינה בצורה הפוכה,כלומר במקום המים שמה חלב ובמקום החלב שמה מים.

על מנת שלא יווצר קרום מעל המלבי אני מיד מכסה בניילון נצמד.

 

 החומרים:(כוס 200 מ"ל הפשוטה עם הידית)

1 ליטר מים

1/2 כוס חלב

1 כוס סוכר

1כפית מי וורדים/שושנים או טיפה שתיים תמצית ורדים

1 כוס קורנפלור
1 כוס מים קרים מהמקרר

הכנה:

מרתיחים על אש נמוכה את כול החומרים,חוץ מהקורנפלור והמים  

הקרים.


מערבבים לעיתים קרובות.

בינתיים מערבבים בקערה נפרדת את המים הקרים

והקורנפלור,מערבבים היטב  היטב שלא יהיו גושים.

כשהתערובת רותחת ,להוסיף את תערובת הקורנפלור שהכנו לסיר הרותח ולערבב במרץ כשלוש ארבע דקות.(עדיף בכף עץ)

לכבות את הגז.

מוזגים לכלי שבחרתם ,מכנסים  למקרר מכוסה  בניילון נצמד  למקרר ל 6 שעות או יותר

 מוסיפים:שקדים/קוקוס/פיסטוקים,רוטב למלבי /פטל.

בהצלחה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת