33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

פשטידות ומה עוד.

אחת ההנאות הגדולות שלי היא לבשל מאכלים שהילדים שלי אוהבים.

בעלי ואני מתחלקים בבישולים, אני במהלך השבוע והוא מבשל בסופי שבוע, בשרים, מרקים, סלטים, מאכלי קדירה וכדומה. כצמחונית אני מכינה מנות בשר שלא גורמות לי להזיע, כגון שניצלים, עוף בתנור, דגים ומשתדלת לגוון במאכלים כגון מג'דרה, אורז מלא ואפונה פסטות למינהם, ירקות מוקפצים,שעועית ירוקה,רביולי ופשטידות. ההנאה הנוספת שגילתי לאחרונה שילדיי הבוגרים אוהבים את הפשטידות שלי ומתחלקים איתי בארוחה.

פשטידה מהווה לי ארוחה שלמה, לצד אורז מלא, סלט ירקות, סלט סלק.

אני מאוד משתדלת להכין לפחות פעם בשבוע, פשטידת קישואים, פיטריות, לפעמים תירס,בצל,פסטל תפוחי אדמה וטונה שזה מאפה מרוקאי.

 

פשטידת פטריות.

2 סלסילות  של פטריות שמפניון,

ניתן לגוון עם פטריות יער או אחרות.

2 בצלים גדולים קצוצים דק.

גבינה לבנה 5% ,

3 ביצים

5 כפות גבינה מלוחה, עיזים של משק צוריאל נהדרת או צהובה מגוררת,

מלח ופלפל, מעט אורגנו.

לאדות או לטגן את הבצל, להוסיף את הפטריות החתוכות, לבשל עד שמתרככות.

להוריד מן האש ולקרר ,להוסיף את הגבינות , הביצים,  לתבל.

להניח ,תלוי בגודל התבנית מספר עלי לזניה, לשפוך את עיסת הפטריות מעל ולאפות .

טמפ' של 180 מעלות בתנור שחומם מראש, למשך 30- 40 דקות.

אפשרות נוספת ופחות נפוצה במטבח שלי היא:

בצק פריך מלוח- 13/4 כוסות קמח,

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות,

1/2 כפית מלח,

1 ביצה,

3 כפות מים קרים.

למעבד מזון,עם להב פלדה מכניסים קמח, חמאה ומלח, מערבבים לתערובת פירורית, מוסיפים ביצה ומים ומערבבים לבצק אחיד. לשמור בשקית ניילון ולהכניס למקרר למשך 1/2 שעה לפחות.

פשטידת פטריות ומנגולד.

4 בצלים גדולים קצוצים דק.

1 כרישה חתוכה לפרוסות.

1 סלסילה  של פטריות שמפניון, 1 סלסילה של פיטריות יער.

3 כפות שמן זית,

יוגורט או שמנת חמוצה.אפשר לגוון ב-   1 קופסא שמנת סויה לבישול.

שקית עלי מנגולד , רחוצים וקצוצים דק.

3 ביצים

10 כפות גבינה צהובה מגוררת,

מלח ופלפל, 5 כפות פירורי לחם/ פאנקו.

לטגן את הבצל,בשמן הזית להוסיף את הפטריות החתוכות, להוסיף את עלי המנגולד ולבשל היטב.

להוריד מן האש לצנן, להוסיף את היוגורט / שמנת סויה, הביצים, פירורי הלחם והגבינה. לתבל ולערבב היטב.

להניח ,תלוי בגודל התבנית מספר עלי לזניה, לשפוך את עיסת הפטריות מעל ולאפות .

 

שיתפתי אתכם ב 2 מהפשטידות הנפוצות בביתי, אני מקווה שנהניתם .

בתאבון ושבת שלום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת