00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

דודבן על העץ

אבא, איזה מין קינוח זה?

 

הגבינות המצולמות בפוסט הבא, כמו גם קשקבל, מנצ'גו, צ'דר, ואורדה מיוצרות במחלבת משק דותן שבכפר שמואל. בסיור שהוזמנתי אליו טעמתי גבינות באיכות מעולה – וזו בלשון המעטה.

ניכר שהבעלים, אפרים דותן, מלא תשוקה למקצועו. הנקיון והסדר בכל רחבי המחלבה, איכות החומרים והכלים, ובאופן כללי אפשר לטעות ולחשוב שהגעת לבית-מרקחת או בית-הבראה לכבשים...

המחלבה עומדת בסטנדרטים בינלאומיים, ואכן מייצאת מתוצרתה לאירופה ולארצות הברית.

בארץ ניתן למצוא את מוצרי המחלבה המשובחים במעדניות מובחרות, ובחלק מרשתות השווק – בשופרסל, טיב-טעם, עדן, וקרלברג. אפשר להנות מהן גם במספר מסעדות שף ברחבי הארץ.

בשל טעמן המשובח, אני ממליץ להשתמש במתכונים פשוטים, או אפילו להגיש אותן בזכות עצמן, בתוספת פירות וקרקרים.

הגבינות מומלצות כמתנה למארחים, אפשר בתוספת יין.

ועוד טיפ: ליום נישואין, או ליום האהבה, להגיש בתוספת יין ומחצלת בפיקניק רומנטי, לצילם של אלונים בתבור, למשל...


  • אבא, יש קינוח?
  • ברור!
  • איזה קינוח יש?
  • היום יש גבינות.
  • מה זה, עוגת גבינה?
  • לא, לא. גבינות.
  • מה, כמו מילוי של בלינצ'יסים?
  • לא, לא בלינצ'ס. גבינות!
  • איכסה. לא רוצה.
  • אתה יודע מה נדב, בוא אני אראה ואספר לך קצת על הגבינות, ואז תחליט.
  • איכסה. לא רוצה.
  • אתה לא חייב. אולי אתה רוצה לראות טלה?
  • מה זה טלה?
  • טלה זה גור של כבשה. מה אתה אומר?
  • תראה לי
  • הנה, זה טלה. הוא נולד ממש היום
  • היום?!


  • כן. הוא והתאום שלו.
  • מה, כבשים תאומים?!
  • כן. מאוד נפוץ לכבשה בדיר ללדת תאומים.
  • למה?
  • הכבשים עוברות הפריה, והרבה פעמים יש לכבשה שני עוברים בבטן.
  • מה, כמו בבטן של אמא?
  • אמממ, כן, האמת שזה די דומה. אתה רוצה לראות איך הטלה אוכל?
  • כן, כן!


  • הנה כך הוא יונק ממכונה מינקת. מכינים לו פורמולה מיוחדת...
  • מה, כמו שאני אכלתי פעם?
  • כן, דומה מאוד. והוא יונק מהפטמה הזאת כל פעם שהוא רעב, עד שהוא גומר לינוק חלב, ומתחיל לאכול תערובת.
  • מה, והוא לא יונק מאמא שלו?
  • וואו, שאלה מצוינת! בימים הראשונים נותנים לו אוכל של אמא. ואחר כך...

נדב שותק רגע, ואז שואל:

  • אז למה אמא שלו לא נותנת לו עוד חלב?
  • נדבי, שאלה מצוינת! אחר כך הטלה מקבל פורמולה לטלאים – לתינוקות של כבשים, והחלב של האמא הופך לגבינה


  • מה, יוצא לאמא הכבשה גבינה מהציצי?!

אבא צוחק...

  • לא, לא ממש. לאמא הכבשה יוצא חלב, שהולך למיכלים גדולים.


ובתהליך ארוך, שנקרא גִיבוּן, מכינים את הגבינה

  • ואפשר לאכול אותה?
  • בטח! רוצה לטעום?

גבינת חלומי וסילאן

  • אבל אבא, זה מתוק!
  • נכון! הבטחתי קינוח גבינה...
  • ואבא?
  • כן נדבי
  • איפה הכביסה גרה?
  • הכבשה גרה בדיר – כמו זה

דיר במשק דותן

  • ואבא, איפה היא עושה פיפי וקקי? יש לה שירותים כמו לנו?

אבא שוב צוחק

  • לא נדבי, היא עושה פיפי וקקי בדיר, ביחד עם שאר הכבשים
  • אבל אבא, לא רואים שום קקי!
  • נכון. אם תחפש טוב, תוכל לראות קקי של כבשים. הוא נראה קצת כמו זיתים שחורים. אבל אתה לא רואה את הקקי כי כל הזמן מנקים את הדירים של הכבשים
  • למה?
  • קודם כל, כי לכבשים יותר נעים כשנקי סביבם. גם לנו לא נעים אם יש סביבנו פיפי וקקי שלנו או של אחרים. וגם כי כשהדיר נקי, אז הגבינה יוצאת יותר טעימה
  • מה, באמת?
  • ממש כך. אם תכנס למחלבה, תוכל לראות ששם הרבה יותר נקי
  • רוצה לראות!
  • אל המחלבה לא מכניסים כל אחד. בדיוק מאותה הסיבה – שלא להכניס לכלוך, ולא להכניס חיידקים שיכולים להזיק לגבינה ולקלקל אותה ואת הטעם שלה. אבל אם תבטיח לא לגעת בשום...
  • מבטיח! מבטיח!

גבינת צפתית

פיקורינו, משק דותן

מיכלי גיבון - המקום נקי כמו בית מרקחת

  • ואפשר לאכול?
  • בודאי! הנה זאת גבינת פקורינו – תנסה אותה עם טיפטיפת ריבת אוכמניות מלמעלה

פיקורינו משק דותן

  • יאמי!
  • וזאת גבינת תום. כדאי לך לאכול אותה ביחד עם עינב אחד

תום, משק דותן

וזאת גבינת פטה. היא קצת מלוחה, והיא מאוד טעימה עם אבטיח. גם הגבינה שלידה, צפתית טעימה עם אבטיח

פטה וצפתית, משק דותן

  • אבטיח?! אבא אתה מוזר
  • תנסה, ותגיד לי איך זה
  • יאמי! ויש עוד סוגים של גבינות?
  • יש עוד המון


מכינים גבינות מחלב של כבשים, של עזים, של פרות, ואפילו של בפאלו. יש גבינות קשות, וגבינות רכות, חריפות ומתוקות. יש אפילו גבינות מסריחות, וגם הן מעדן, ומתאימות לקינוח לארוחה.

  • אבא, אתה שוב מדבר מוזר
  • ממש לא. אפשר להגיש גבינה כזו, כמו ברי או קממבר עם ענבים וקרקרים בסוף הארוחה. ואני אומר לך שזה גם טעים, וגם מתאים. היה לך טעים הקינוח שלנו?
  • כ- - ן, יאמי!


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל kirschi אלא אם צויין אחרת