00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

מרק חצילים עם שמן ירוק

08/05/2010
מרק חצילים עם שמן ירוק

שבועות , שבועות ושוב פעם שבועות....

כולם באטרף והאמת? גם אני .

למה?

כי יש כל כך הרבה מתכונים שמתאימים לארוחה הכול כך לבנה וחגיגית הזו ולך תדע מה יעלה על שולחנך (במיוחד כשכל המשפחה אצלך ועוד יותר במיוחד שכולם יודעים שסיימת בהצלחה קורס בישול מקצועי והצפיות בהתאם)...

בכל מקרה כחודש לפני היום הגדול אני מתחילה בהכנות וכשאני אומרת הכנות זה אומר ניסיונות.

למזלי הניסיונות שלי התחילו השנה עוד קודם כי למדתי אצל אורן גירון בעושים בישול ובמסגרת הלימודים היה לנו שיעור גבינות מורחב שבו למדנו כל מה שקשור בנושא.
האמת? זה היה אחד מהשיעורים שיותר עניינו אותי.
בהתחלה חשבתי שאין מה ללמוד בזה, אבל זהו, שיש ועוד איך.
בכל מקרה אחד המתכונים שעשינו היה מרק חצילים ולבנה . את המתכון ההורס הזה לא אתן לכם פשוט כי אני לא רשאית להעלות לכאן מתכונים של הקורס, אם לא קיבלתי אישור למפרע ובדרך כלל אורן כן מרשה לי, אבל הפעם לא דיברתי אתו ולכן לא אפרסם, אבל היות שלשמחתי אורן משתף במתכוניו גם בערוץ החיים הטובים אז מצאתי מתכון דומה שאתו זרמתי וטיפונת שיניתי , בקיצור: מתכון תותח שאם תכינו לערב החג מובטחת לכם חגיגה אמיתית.


אז מה זה בעצם המתכון הזה ומה פתאום מרק?
אז ככה, מרק כפתיח לארוחה הוא יופי של פתיח.

אם מקפידים להגיש אותו בכלי קטן, כמו בכוס מרטיני או כלי דומה אז מדובר כבר במנה אלגנטית שרק תפתח את התיאבון ולא תסתום אותו וזה לכשעצמו עושה את העבודה.

אז איך עושים את זה?

באמת שלא קשה, הנה תראו :

 


מרק קרם חצילים עם שמן ירוק

כמות: 8 מנות


החומרים:

2 חצילים

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קלופות

1/3 כוס שמן זית

50 גר' חמאה

½ כוס יין לבן

¾  ליטר חלב

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

100 מ"ל שמנת מתוקה


שמן ירוק:

 1 צרור פטרוזיליה

3/4 כוס שמן צמחי (לא שמן זית)

קורט מלח


לעיטור והגשה :

שמן ירוק

פלפל שחור גרוס

עלה נענע


אופן ההכנה:


מכינים את השמן הירוק :

חולטים את הפטרוזיליה במים רותחים, כעשר שניות, מיד מעבירים לקערה עם מיקרח לצינון. מוציאים את העלים, וסוחטים היטב. מניחים את העלים הסחוטים בקערת מעבד מזון (או תרמומיקס)  מוסיפים את השמן והמלח ומעבדים למחית. מניחים את המחית בתוךחיתול נקי (או מסננת משי דקה מאוד) וסוחטים את השמן לכלי קטן.  שומרים בבקבוק לחיץ עם פיה דקיקה.


מכינים את המרק :

עוטפים את החצילים בנייר כסף ושורפים על להבה חשופה או בתנור. מצננים ומוציאים את התוכן.

מאדים בצל ושום בשמן זית וחמאה, מוסיפים את תוכן החצילים, יין לבן ומאדים 5 דקות.

מוסיפים חלב ותיבול ומבשלים 15 דקות.

מוסיפים שמנת מתוקה ומרסקים את המרק למרקם אחיד וחלק.

מסננים את המרק לסיר ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

להגשה : מוזגים מהמרק החם לכוסות הגשה ומעטרים בשמן ירוק ומעט פלפל שחור גרוס ועלה נענע.


זהו.

 

וכעת לגרסת התרמומיקס (שמסתבר שלהרבה קוראים מהבלוג יש) :

זמן הכנה :30 דקות

החומרים:
2 חצילים
1 בצל
3 שיני שום קלופות
1/3 כוס שמן זית
50 גר` חמאה
½ כוס יין לבן
¾ ליטר חלב
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
100 מ"ל שמנת מתוקה


שמן ירוק:
1 צרור פטרוזיליה
3/4 כוס שמן צמחי (לא שמן זית)
קורט מלח


לעיטור והגשה :
שמן ירוק
פלפל שחור גרוס
עלה נענע


אופן ההכנה:


מכינים את השמן הירוק :
מכניסים את הפטרוזיליה לקערה וקוצצים 5 שניות מהירות 6 מורידים מהדפנות ומעלים את הטמפרטורה ל 50 מעלות מהירות 1 למשך 2.5 דקות
מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים 2 דקות 50 מעלות מהירות 3
מוציאים את הנוזל ומסננים במסננת צפופה

מכינים את החצילים:
ממלאים בקערה 1500 מ"ל מים עם טימין ומרתיחים 15 דקות מהירות 2 ורומה ומניחים את החצילים בקערת הורומה
מוציאים את הקליפה של החצילים ושומרים בצד


מכינים את המרק:
מכניסים לקערה בצל ושום וקוצצים 5 שניות מהירות 4.5 מוסיפים שמן זית וחמאה, מאדים 3.5 דקות ורומה מהירות 1 מוסיפים את תוכן החצילים, יין לבן ומאדים 5 דקות ורומה מהירות 1.5
מוסיפים חלב ותיבול ומבשלים 17 דקות ורומה מהירות 2
מוסיפים שמנת מתוקה ומפעילים 30 שניות מהירות 9


להגשה : מוזגים מהמרק החם לכוסות הגשה ומעטרים בשמן ירוק ומעט פלפל שחור גרוס ועלה נענע.
זהו.

ותודה למשה מזרחי על העזרה בהמרת המתכון.

שוב, לכל המתעניינים : כל הפרטים על התרמומיקס נמצאים כאן (ואם כבר אז כבר, תמסרו להם ד"ש חמה ממני...)

 

סיימנו .

אני מאחלת לכולכם יום מועיל .

באמת, עשו משהו עם היום הזה שלא מזמן התחיל, אל תבזבזו אותו לריק.

ותחשבו על זה...

יאללה, עפתי מכאן ועופו גם אתם .

וכרגיל אני מסיימת בברכת : גשם של זהב.


ארי.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת