00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

טארט ריבה - מהמטבח היווני

 

ליפייפיה הזו קוראים פסטה פלורה. אין כל קשר לפסטה או למישהי בשם פלורה.

את הבצק אפשר להכין עם חמאה או עם שמן. תלוי בטעמכם האישי.

 

 

טארט ריבה יווני

פירוש המילה "פסטה" ביוונית  היא "חתיכת עוגה".

 טארט יווני מסורתי המלווה בפירות העונה.
 
 
לבצק
 
200 גר` חמאה בטמפ` החדר (או 1 כוס שמן)
1/3 כוס סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
2 כפות קוניאק
1/3 + 2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס קמח תירס
 
 
למילוי
 
צנצנת ריבת תות שדה
 
 
 
 

  

לערבב את כל חומרי הבצק. לחלק את הבצק ל 2/3 ו 1/3 . את החלק המירבי לשטוח על תבנית טארט (או פאי) כולל צדדים. את החלק הקטן לעטוף בניילון. להכניס את התבנית ואת הבצק העטוף למקרר לכשעה.

 
 
להוציא את התבנית ולהביא את הבצק לטמפ` החדר. לחמם תנור לחום של 175 מעלות.
 
 
לשפוך מעל את הריבה . להוציא את הבצק העטוף בניילון מהמקרר, לפרוס לפרוסות או לגרר מעל ולהכניס את התבנית לתנור לכ 30 דקות.
 
 

 

הנאה מובטחת.

אם נשאר לכם בצק אפשר לשמור במקרר עד יומיים ולהכין עוגיות מהשארית. לאפות בחום של 175 מעלות כ 13 דקות.
 

 אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת