33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגת טחינה וסילאן.

אשתף אתכם במתכון לעוגה  שיצרה התלהבות כשראינו את שלבי ההכנה שלה בטלויזיה.

בתוכנית של ניר צוק ,"שף בהפתעה" ,שבוע שעבר דודו אוטמזגין פינק את המשפחה המארחת בעוגה זו.

עברתי על כל המצרכים בבית ולא היה טחינה, נגמרה כשעשינו סלט חצילים, לכן דחיתי סיפוקים.

הוצאתי את המתכון מהאתר , אירגנתי את המוצרים ופינטזתי כל השבוע על העוגה, וביום חמישי הכנתי.

שיניתי 2 רכיבים :

אחד- כיון שזו עוגה בחושה והשמנת מוקצפת עם רכיבי הביצים וסוכר,  במקום שמנת מתוקה השתמשתי בשמנת סויה 5%. כך בעצם הקטנתי ערכים קלוריים של העוגה, העוגה מתאימה לארוחה בשרית   ויותר מזה מתאימה לילדים ומבוגרים הרגישים לחלב.

2.במקום שקדים פיזרתי אגוזי מלך שבורים ששקעו בעיסת העוגה.

להלן המתכון:

מצרכים:

3ביצים,

200 גרם סוכר,

180 גרם שמנת מתוקה- שמנת סויה לבישול.

90  גרם טחינה גולמית,

70 גרם סילאן,

190 גרם קמח,

1/4 כפית אבקת אפייה,

1/4 כפית סודה לשתייה,

50 גרם שקדים פרוסים.

אופן ההכנה- 1. מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר ו- 90 גרם שמנת מתוקה.

2.מניחים בקערה את הטחינה, הסילאן ויתרת השמנת מתוקה,(שמנת סויה),מערבבים ומוסיפים לתערובת המוקצפת, ממשיכים לערבב עם וו הקצפה.

3.מערבבים את החומרים היבשים ומוסים לתערובת, מערבבים תוך כדי ניגוב דפנות קערת המיקסר עד לקבלת תערובת חלקה.

4. מרפדים תבנית אינגליש קייק , אני השתמשתי בסילקון, בנייר אפייה ומוזגים לתוכה את התערובת, מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.

5.אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות במשך 45 דקות. בודקים עם קיסם או סכין, שהעוגה לחה.

העוגה טעימה, מזכירה עוגת דבש, רכה ,נימוחה, היה שווה לחכות.

בתאבון ושבת שלום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת