00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות ,מבצעים וקופונים

טיסות "אלעל" הכי זולות באתר "איזיגו"!

              

מרק במיה פרסי אדום, סמיך וטעים!!!

חברים יקרים,אחריי הרבה זמן שלא פרסמתי מתכונים בבלוג,אני רוצה לשתף אתכם במתכון משפחתי של תבשיל במיה פרסי שמכינים בדר"כ לשבת,זה אחד המאכלים האהובים עליי ביותר,אני בטוחה שימצא חן בעיניכם גם כן...וזה הולך כמובן עם אורז פרסי לבן שאת המתכון שלו תמצאו כאן בבלוג שלי,כמובן..

מצרכים:

1 ק"ג בשר שריר מוכשר חתוך לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ.

1 גרון הודו חתוך/שוק הודו/כנפיים הודו (אופציה).

1 בצל גדול קצוץ .

2 שיני שום קצוצות.

כ- 4 כפות שמן לטיגון הבשר.

1 כפית מלח.

1 כפית כורכום.

1 כפית כמון.

1/2 כפית פלפל שחור.

1/2 כפית פפריקה מתוקה.

1 שקית במיה קפואה (או טרייה אם מצאתם...כ-600 גר').

1/2 קופסאת שימורים של עגבניות מרוסקות או 2-3 עגבניות בשלות ומרוסקות.

כ- 3 כפות רסק עגבניות.

2-3 לימונים פרסיים חומים (להשיג רק במשקל בחנויות התבלינים).

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (אופציה).

אופן ההכנה:

מרתיחים את כל הבשר בסיר גדול,

מסננים ושוטפים,מניחים בצד.

לבינתיים ,מטגנים את הבצל והשום,מזהיבים מעט ,מוסיפים את התבלינים:מלח,פלפל,כורכום,כמון,פפריקה.וממשיכים לטגן עוד קצת...

מוסיפים את הבשר השטוף לסיר עם הבצל וממשיכים לטגן במרץ מכל הכיוונים,סוגרים את הבשר,(זה אומר שהבשר מבחוץ מקבל צבע בהיר יותר ונראה מבושל אך מבפנים הוא נא לחלוטין.)

 

מוסיפים מים רותחים,כך שלא יכסו לגמריי את הבשר אלא שהבשר יבצבץ מעל המים..

מביאים לרתיחה מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כשעתיים,עד שנועצים בבשר מזלג והוא נעשה רך  ולא כמו גומי.

בשלב זה מוסיפים את הבמיה השטופה, רסק העגבניות,והעגבניות המרוסקות ,וגם את מיץ התפוזים שסחטנו ,מערבבים היטב מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה,עד שמתקבל מרק סמיך,והבמיה נעשית רכה ומבושלת לגמריי,אם לא קיבלתם מרק סמיך כמו בתמונה הוסיפו עוד רסק עגבניות.

כ-10 דק' לפני שמורידים מהגז,מוסיפים את הלימונים הפרסיים,עד שהם מתרככים ונותנים את טעמם  למרק...

מגישים עם אורז לבן והמון אהבה!

בתאבון!

וזו התוצאה הסופית:

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל matanot10 אלא אם צויין אחרת