00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

הלחם המתוק של הסבתא הפולניה

29/04/2010
 
 
Babcia - בבצ`ה פירושו סבתא בשפה הפולנית.
 
זה בהחלט לא ה"בבקה", עוגת השמרים הידועה, אלא פשוט לחם צפוף, מלא ומתוק שמזכיר כל סבתא.
 
לפרוס ולמרוח חמאה עם כוס קפה מהביל של בוקר או ערב.
מי צריך יותר?! 
 
 
 
 
 
 
 
 
לחם מתוק - מהמטבח הפולני
 
 
100 גר` חמאה
1/2 כוס חלב
3/4 כף שמרים יבשים (או 2.5 כפיות שמרים טריים)
3/4 + 3 כוסות קמח
3 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כפית מלח
2/3 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כף קמח תירס
 
 
 
ממיסים בסיר את החמאה בחלב ומחממים מעט. לא להרתיח. לקרר.
 
להכניס את החלב לקערה ולשפוך אליה את השמרים עם 1 כוס קמח. לערבב היטב עם וו גיטרה. לכסות את הקערה עם ניילון נצמד ולהניח בצד לכ 15 דקות.
 
להוסיף ביצים ולערבל היטב לתערובת אחידה. להוסיף מלח, סוכר, תמצית וניל וקמח ולערבל מספר דקות.
 
לבצק הזה יש נטיה להידבק לוו הגיטרה. בעזרת לקקן להפריד את הבצק מהוו ולהחזירו לקערה. את סוף עיבוד הבצק ללוש עם כפות הידיים. אם הבצק דביק במקצת להוסיף מעט קמח בהדרגתיות עד קבלת בצק גמיש ומבריק.
 
 
 
 
 
 
לכסות את הקערה עם ניילון נצמד ולהניח לתפיחה של בערך כשעה וחצי - שעתיים.
 
לזרות קמח תירס על תחתית התבנית. להוציא את האויר מהבצק ולעבדו שנית. ליצור מעין ככר לחם ולהניח בתבנית לתפיחה נוספת.
 
לאפות בחום של 170 מעלות כ 50 דקות.
 
אפשר להבריש את הבצק עם מעט חלב. לא חובה.
 
   
 
 
לשאלת היורשת "אמא, מה יש בתנור?"  שנענתה ב "לחם פולני" קיבלתי בחזרה (מעניין ממי ירשה את חוש ההומור שלה) "זה לחם שכל הזמן מתלונן"?    
 
 
קצת נוסטלגיה מבית  ותזכרו שתמיד אמרתי לכם שפולניה זה לא לאום, זה מום (להוציא המקרה הזה)
 
 
שנמשיך לצחוק ולשחוק כל הזמן.
 
 
אלינוער 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת