33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

נקודת מוצא - תבשיל בשכבות

"לעתים האור שלנו כבה , אך נדלק מחדש ע""י אחר.

כל אחד מאתנו חייב תודה מקרב לב לאלה שהדליקו מחדש אור זה ."
( אלברט שוויצר )

לפעמים אנחנו עושים מהלך שלם בעקבות פרט קטן, כזה שבנמצא או שקל להשיג, ובונים סביב האחד, הקטן, את השלם.

כל אחד יכול לחשוב על דוגמאות.

בעיצוב זה מאוד נפוץ - אפשר לעצב חלל שלם בעקבות פריט אחד - תמונה, כורסא, אגרטל מעניין. אחד מהפריטים האלו מהווים בסיס להחלטה איך יעוצב החלל - באילו צבעים להשתמש ומה יאפיין את צורת הרהיטים (ריבועים/ עיגולים), מה יהיו המרקמים ומה יהיה היחס בינהם.

תמונה,אחת, לא גדולה, יכולה להיות בסיס להחלטה מה יהיה ה"סיפור" של החלל שבחרנו לעצב.

בעיצוב כרטיסים (וחומרים אחרים), הרבה פעמים, אני מוצאת את עצמי מעצבת כרטיס ומתחילה אותו מאיזה פרח קטן שנפל לידי ומאוד מוצא חן בעייני.

נכון הדבר גם בעיצוב תכשיט, לפעמים אבן אחת, קובעת איך תראה השרשרת כולה.

 מכאן במעבר חד לפטריות.....

(מה יותר מנחם מבישול ואוכל?)

 היו לי המון פטריות שאם לא אשתמש בהם אצטרך לזרוק. 

כך נוצרה הזדמנות, להכין תבשיל המתחיל מפרט קטן (וטעים) אחד, הכולל פטריות ואליו להוסיף את יתר המרכיבים ורצוי שיהיו כולם בסיר אחד.

הפשרתי את העוף, פרסתי את הפטריות ותוך כדי בניתי לי בראש את המתכון:

מצרכים

כרעי עוף

2, 3  גזרים פרוסים

2 סלסלות פטריות שמפיון פרוסות

21/2 כוסות אורז

4 כוסו מים +כוס יין לבן

1כף סילן

2 כפיות שטוחות של בהרט

3 כפות סויה

מלח +פלפל שחור

אופן ההכנה

לטגן ולהשחים את כרעי העוף

להקפיץ את הפטריות

לטגן את האורז

סידור הסיר לבישול

לשמן מעט את התחתית. 

להניח את הגזרים הפרוסים שיכסו היטב את כל התחתית.

על הגזרים, להניח את האורז באופן שווה.

על האורז, להניח את כרעי העוף ועליהם את הפטריות המוקפצות.

לערבב את התבלינים עם הנוזלים בקערית וליצוק הכל מעל כל המרכיבים.

לכסות את הסיר שהתבשיל עד לרתיחה,

להנמיך את האש למצב הנמוך ביותר לכשעה.

וזאת התוצאה

ולקינוח טיפ'טן

  • אל תתחרט על הזדקנותך. זו מותרות שלא כולם זכו לה (אנונימי).

 

  • אנו מכירים את הבריאות באמצעות המחלה, את הטוב באמצעות הרע, ואת השובע באמצעות הרעב. ( הרקליטוס ).

שבת שקטה וטובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת