00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של סיגלין

המטבח ואני חלק ב`

לפני שאעלה שוב מתכון מצוין וקל לדעתי , אשתף אתכן בזה שסוף סוף עדי תלה את מה שעשינו ב"מועדון ג'פטו"

בחדר של צופית 

ובחדר של הדר

רציתי להראות עד כמה שימושי , המוצרים שבנינו לבד ( שימושי ומספק ונותן גאווה לבנות)

 

ועכשיו למתכון המוצלח והטעים

 

פוטטו צ'יפס

 

הכמות ל - 1 ק"ג ( תכפילו בכמה שתרצו)

החומרים:

1 ק"ג תפוחי אדמה

1/2 כף גדושה פפריקה מתוקה ( מי שאוהב להוסיף גם קצת חריפה)

כפית של אבקת שום

כפית שטוחה אבקת מרק בצל

מלח לפי הטעם כנ"ל פלפל

2-3 כפות שמן

אופן ההכנה :

לשטוף טוב טוב את תפו"א עם הקליפה

לחתוך לאורך

ושוב לאורך ליצירת פלחים בתפו"א בינוני  אם תפו"א גדול יותר לחתוך בהתאם.

 לשים בקופסא מתאימה למיקרו עם מעט מים

להכניס למיקרו ל 7-10 דקות על מנת לתת ריכוך ראשוני.

למי שאין מיקרו ניתן לבשל בסיר עם מים ומלח כ- 5 דקות אחרי הרתיחה

למי שמתכוון להשאיר הרבה זמן בתנור , ניתן לדלג על שלב זה.

 

כעת לסנן ( אם בושל במים) להעביר לקערה ולתבל

לערבב טוב טוב עד שכל תפו"א יהיו מצופים ברוטב

כעת להעביר לתבנית אפיה על נייר אפיה אני משתמשת בנייר אפיה רב פעמי של ניקול ( צבע שחור)

קטפתי קצת רוזמרין למטה בגינה אז ניקדתי קצת בשביל הארומה. 

לאטום  בנייר כסף

 טיפ נוסף על הדרך   נייר כסף מעולה חזק ועבה מבית אופל - להשיג בשווקים

להכניס לתנור לחום של 200 מעלות

לאחר כ-40 דקות מוציאים את נייר הכסף להשחמה סופית

תפו"א מוכנים כשהם שחומים מאד , רכים מבפנים וקליפתם פריכה.

 הכנתי גם עוגיות חמאה ושוקולד צ'יפס לפי מתכון מהאינטרנט

 

לקוראת רחלה - מחכה למתכון שלך

העוגיות שלך הכי משהו משהו.

 

 

סיגל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סיגלין אלא אם צויין אחרת