00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כרוב חמוץ

כרוב חמוץ

 

 

המתכון הגיע אלי מחברה מהתפוצה המתאימה, המתמחה בהכנת כרוב כבוש. שם הכינו אותו פעם בחביות.

 

מתחילים עם צנצנת ענקית.

מה זה ענקית? מאוד!

או כל גודל צנצנת בכמות שאתם רוצים להפיק. אופן ההכנה זהה, רק הכמויות משתנות בהתאם.

אז הכמויות כמו שאני הכנתי הן לצנצנת גדולה, מכיוון שאני צריכה לחלק לכל הילדים, ושישאר גם לי קצת. אחרת צנצנת קטנה תיעלם מבלי שארגיש.

 

חומרים:

2 כרוב טרי  שהעלים שלו מהודקים , לגרד על מנדולינת פריסה.

או לחילופין למי שאין  לחתוך בסכין  חדה.

(לא במג'ימיקס, כי יוצא עדין מדי)

ארבעה גזרים גדולים מקולפים, לגרד בפומפיה דקה או למקלונים במנדולינה מיוחדת.

לערבב בידיים. לא למעוך.

עכשיו מה שאני הוספתי, ולא חייבים להצלחת המתכוןן,  זה פלפלון אחד חריף וכעשר שיני שום.

צרור שמיר בתוספת פטרווזיליה.

להרתיח שמונה כוסות מים ושמונה כפיות מלח בישול. (כפית מלח על כוס מים).

כמות המלח כפית שטוחה או גדושה מעט, לא מדי. מלוח מדי לא טוב ולא טעים. אני מציעה לטעום ומקסימום לתקן אם צריך .

בינתיים עד שהמים ירתחו ממלאים את הצנצנת.

מילוי הצנצנת:

לוקחים חופנים מתערובת הכרוב והגזר ומתחילים לדחוס בצנצנת בלי רחמים.

מפזרים בין  חופן לחופן שיני שום, שמים באמצע את הפלפלון חצוי לשניים., ממשיכים למלא ולדחוס עם האגרוף חזק ודחוס . הכרוב צריך להרגיש צפוף וחנוק היטב בלי שיוכל לנשום. זה עוזר לתסיסה ולהחמצה כמו שאנו אוהבים.

לאחר שדחסנו את כל הכמות האדירה הזאת, לעשות חור לעומק הצנצנת עם הכרוב במספר מקומות, ולשפוך מיד את המים הרותחים. אל דאגה, כלום לא מתפוצץ. (החורים בסכין, כדי שהמים יגיעו למטה עד הקרקעית).

מעל להניח את צרור השמיר פטרוזיליה. לסגור היטב.

להניח את הצנצנת מעל צלחת, כי ברגע שמתחילה התסיסה, מתחילים המים בתוספת המיצים שהכרוב מגיר לצאת .מים אלה שופכים לכיור.

ומתחילים לחכות. כל יום פותחים פעם אחת את המיכסה לשחרור הגאזים, שהכרוב מוציא. ומיד סוגרים שוב. אחרי שלושה ארבעה ימים להוציא ולהשליך את צרור הירק מלמעלה, כי הוא נוטה להתקלקל ראשון.

 

 

 

 

 

 

 

את הצנצנת אפשר להשאיר על השיש.  עד שנגמר. המלח משמר את הכרוב, והוא לא מתקלקל.

או אם אתם חייבים, לחלק את תכולתה לצנצנות קטנות ולשים במקרר.

אחרי שלושה ימים כבר אפשר להתחיל לאכול אם לא עומדים בפיתוי. הסבלניים שאינם בהריון ימתינו כ-חמישה ימים.

יאללה בתאבון.

*פשוט זול, הולך עם כל דבר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת