00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של סיגלין

המטבח ואני

יש לי 2 אחיות שיודעות לעשות הכל לבד , גם אני יודעת לעשות הכל לבד : להתקשר לבד להזמין מקום במסעדה , להגיע לא לבד  , להסתכל לבד בתפריט , להזמין מה שבא לי לבד עם קצת עזרה  , לאכול לבד   ( נשבעת)  אהה סליחה לפעמים אנחנו מתחלקים במנות הראשונות ;)  , לשתות לבד , לקנח לבד..... ולשלם לא לבד ( אלא אם כן אני עם חברות  ).

לא אל תטעו בי אני מבשלת כמעט כל יום , בישולים בנאליים לחלוטין : אוכל של ילדים

בד"כ אני מבשלת בבוקר לפני העבודה אלא אם כן נשאר "משהו מאתמול" ואז אני מחלטרת

עוף - מוציאה עור  מפרקת לחתיכות ומקפיצה עם אורז.

אורז לבן - יכולה להוסיף תירס , אפונה רוטב סויה וכ"ד וזה הופך לאורז אסייתי

ועוד כאלה וכאלה חילטורים.

אני גם נחשבת לבשלנית לא רעה - הבישולים שלי טעימים להרבה אנשים :P , אין תלונות.

בסופי שבוע אני מבשלת יותר וגם אוכלת בבית בימי שישי , בשבת אם מטיילים אז אוכלים בחוץ ואם לא אז אוכלים בבית .

 

ואם כבר אני במטבחויום חמישי אז מתחילים את הבישולים לשבת והזדמנות לצלם מתכון מנצח לבשר טחון שאני משתמשת בו שנים והוא שלי , רק שלי .

קודם כל אספר שהוא תמיד תמיד מצליח , לא קשה להכנה , מוכן תוך 10 דקות גג , ותמיד סוחט מחמאות.

חברה של צופית שהיתה אצלנו לפני שנתיים וחצי ואכלה אצלי בורקס בשר וביקשה את המתכון לאמה

סיפרה לי שעדיין אמא שלה מכינה את המתכון והוא כ"כ טעים למשפחה - מי היה מאמין שנתיים וחצי !!!!

החומרים הדרושים :

אני בכוונה לא מציינת כמויות אפשר עם כל כמות של בשר (אצלי בד"כ חצי קילו)  שרוצים , תלוי במטרה.

בשר טחון

בצל קצוץ

                           

איזה 2 שיני שום ( אם מוספים את העגבניות עם השום אין צורך)

עגבניות מרוסקות ( קנוי או מגורד בבית או רק רסק עגבניות , מה שבא הכל הולך)

אני אוהבת לקנות עגבניות מרוסקות בתוספת שום

עשבי תיבול ( פטרוזיליה ,שמיר , כוסברה)

אני נוהגת לקנות קפוא כך שתמיד יש לי בבית ( רק שהיה לי ארנב היה לי תמיד טרי בבית  ) 

תבלינים : פפריקה מתוקה בנדיבות (מי שאוהב אוכל חריף יכול לחלק לחצי פפריקה חריפה).

תבלין למפרום או לקציצות בנדיבות.

קורט כמון

מלח = פלפל שחור

מעט מעט מעט כורכום בשביל הצבע ( לא חובה)

 

אופן ההכנה

לי יש מחבת ישנה וחבוטה  שמשמשת אותי רק למתכון הזה ( אל תשאלו למה , גם אני לא יודעת)

 

מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות

מוסיפים את הבשר האדום ומטגנים תוך כדי מעיכה כדי שיתפורר

מפוררים עד שכל הבשר מתבשל והופך את צבעו

מוסיפים את העגבניות ועשבי התיבול וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב

 

מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן

 

בגדול - המתכון מוכן (הוא לא צריך להיות מאד רטוב ).

את המתכון הזה אני עושה ל:

בורקס בשר

מוסיפה לבשר צנוברים.

 פותחת בצק עלים מניחה את הבשר במרכז ומגלגלת לרולדה

למעלה מורחת ביצה ( צהוב בלבד) ומפזרת שומשום קלוי הנדיבות

מכניסים לתנור 180 מעלות עד שמשחים ומוכן .

"בורקס בשר" ממלוואח

  חותכת את המלוואח לחצי מוסיפה מהתערובת , מקפלת , מושחת בביצה ושומשום ומכניסה לתנור .

לפעמים מוסיפה גם תפו"א ( פירה ) ומעררבת יחד עם הבשר , אהוב על הילדים.

דרך מהירה יותר למלוואח היא : לוקחת מלוואח שלם , שמה תערובת באמצע, מקפלת , מכניסה לטוסטר 

( שלי גדול לארבע טוסטים) אם שלכם קטן תכניסו חצי

עד שמוכן - לא לוקח הרבה זמן ואחלה ארוחת ערב לילדים.

טיפ  על הדרך

אני עושה אותו דבר עם ביצה בלבד , מכניסה מלוואח לטוסטר , שוברת ביצה  , ומקפלת בעדינות לחצי ( ללבן של הביצה יש נטיה להשפך , עם הזמן תוכלו יותר לשלוט בו אבל גם אם הוא נשפך אל דאגה , הטוסטר מבשל אותו )

  רוטב בולונז לספגטי

מוסיפה לבשר עוד עגבניות או רסק עגבניות ומוסיפה מעט מים

מכינה ספגטי לפי הוראות היצרן .

מניחה ספגטי בצלחת ומעל את רוטב הבשר.

לחמאג'ון

עיגול של בצק פיצה , מוספיה למעלה את הבשר ומכניסה לתנור ( אפשר להוסיף צנובר)

אפשרות נוספת וקלה יותר להפריד פיתה לשניים לשים באמצע בשר ולתנור .

ממולאים

הפעם הכנתי את הבשר לממולאים אזיי הוספתי עוד עגבניות וכף גדולה של רסק עגבניות

אני משתמשת בריכוז של 28-30 , הוא צובע יפה את האוכל הרבה יותר מה-22 הרגיל.

מעבירה אח"כ לצנצנת ולמקרר.

הוספתי ככוס אורז

מילאתי פלפלים

אני מכסה אותם

מוסיפה כמובן רוטב ומבשלת והאוכל מוכן

 

שלכם , סיגל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סיגלין אלא אם צויין אחרת