00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Pastaghetti

פרסבורגר פרג

פרסבורגר הוא מאפה בצק שמרים-פריך הונגרי, כאשר כמות השמרים בבצק היא מינימלית.
מקור המתכון - מיקי שמו (בשינויים שלי)

החומרים לבצק:
75 גר' ביצים (1 ביצה מס' 1 ) - כך במקור, ביצה בגודל XL שוקלת כ-70 גר', יש להוסיף עוד מעט ביצה.
50 מ"ל חלב
90 גר' אבקת סוכר
מעט גרירת לימון
קורט ונילין - כך במקור, אני הוספתי שקית סוכר וניל
קורט מלח - תוספת שלי
300 גר' חמאה
450 גר' קמח = 3 כוסות + 3 כפות
10 גר' שמרית - כך במקור, אני שמתי 4 גר' שמרים יבשים.

אופן הכנה:
1. בעזרת מטרפה ידנית, מערבבים את הביצים, חלב, א. סוכר, גרירת לימון וונילין (סוכר וניל).
2. בקערת המיקסר, בעזרת וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית את החמאה עד קבלת מירקם פירורי. מוסיפים את החומרים שעורבבו במטרפה הידנית.
3. מוסיפים את הקמח והשימרית/שמרים יבשים במספר פעמים, וממשיכים בעירבוב עד קבלת בצק אחיד וחלק.
4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ושומרים ללילה במקרר.
5. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-5 מ"מ במידות של 25*35 ס"מ.
6. מורחים את המלית על 2/3 משטח הפנים של הבצק ומגלגלים לרולדה (גליל).
7. משאירים מחוץ למקרר למשך מחצית השעה.
8. מורחים בביצה טרופה ואופים ב-190 מעלות כ-20 דקות (אני אפיתי כ-25 דקות)

שינויים והתאמות שלי: לאחר חלוקת הבצק ל-3 חלקים, מכסים ומכניסים למקרר ללילה. לאחר רידוד, מילוי וגלגול לגליל, להניח את הגלילות בתוך תבנית מסוג אינגליש קייק ורוצי כזו בעלת דפנות נמוכות ("תפר" כלפי מטה). למרוח ביצה לאחר הנחת הגלילות בתבניות ולהניח להתפחה שניה לחצי שעה, לאחר מכן למרוח שוב בביצה ואז לאפות. מריחה כפולה של ביצה מקנה לגלילות צבע חום עמוק.

חומרים למלית פרג:
3 כוסות פרג טחון, טרי
1 כוס סוכר
1 כף דבש (אני שמתי 2 כפות סילאן)
1 ורבע כוסות חלב
100 גר' חמאה
גרירת לימון
1 ביצה
4 כפות אגוזים קצוצים (אני שמתי במקום 4 כפות פירורי גריסיני/לחם)
2 כפות צימוקים (לא שמתי)

אופן הכנת המלית:
1. מרתיחים חלב, סוכר, חמאה, גרירת לימון ודבש (סילאן).
2. מסירים מן האש, מוסיפים את הפרג, אגוזים וצימוקים.
3. נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את הביצה.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל MAGIG אלא אם צויין אחרת