00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

שווארמה טורקית בתל-אביב

מי לא אוהב לאכול שווארמה? למרות שמקובל להתייחס לפלאפל ולחומוס כאל האוכל הישראלי הלאומי, השווארמה לא מפגרת אחריהם בהרבה. כמות דוכני השווארמה הפזורים בארץ מעידה על הפופולאריות העצומה לה זוכה המאכל הזה בארץ. רוב הישראלים מתעלמים מהפן הבריאותי הבעייתי של השווארמה (מחקרים הוכיחו שמנה ממוצעת מכילה 1000 קלוריות ומכילה לא פחות מכוס וחצי של שמן בישול) ובולסים אותה ללא נקיפות מצפון.

 

למרבה הצער הגרסה המקומית לשווארמה היא בד"כ סוג של אסון קולינארי. את בשר הכבש מחליפים כאן בהודו הזול יותר. בשל העובדה שטעמו של העוף הוא אנמי למדי, מפציצים אותו בצורה מסיבית בתבלינים זרחניים ובתוספי טעם וריח. את הבשר מכניסים ללאפה יבשה, מוסיפים חומוס תעשייתי, עמבה, סלטים עייפים, צ`יפס שיצא לגמלאות – ויאללה בתיאבון.

 

טורקיה היא כידוע מולדת השווארמה העולמית - ובמהלך ביקורי באיסטנבול בשנה האחרונה הבנתי עד כמה המאכל הזה יכול להיות איכותי ומהנה. גם שם אמנם השיפוד הורטיקלי המסתובב נחשב לאוכל רחוב עממי וזול, אך מדובר בליגה אחרת. בשר הכבש נקרא דונר - והוא טעים בצורה בלתי רגילה. חותכים אותו לרצועות דקות שמתובלנות בעדינות. מוסיפים חתיכת עגבנייה, בצל, מטפטפים קצת יוגורט – ומתמסרים לטעם הנפלא. בארץ בשר הכבש נדיר מאוד – ועל יוגורט מטעמי כשרות בכלל שאין על מה לדבר.

 

בעת האחרונה החלטתי לגלות בעצמי, האם במסעדות הטורקיות בת"א מוגשת שווארמה שמתקרבת למקור. זוכרים את הסרט על הבחור, שאכל מדי יום במקדונלדס – ושאחרי כחודש עלה 12 ק"ג ובריאותו התדרדרה? החלטתי גם אני לצאת למסע דומה, אך קצר יותר. מדי יום זללתי בהנאה שווארמה במקום אחר - ולא היססתי להקריב את גופי למען הבלוג. להלן הרשמים.

 

המנגל הטורקי, יגאל אלון 90

 

בעל המסעדה הוא הבעלים לשעבר של "שווארמה שלנו" ממרכז ת"א.

 

 

הזמנתי מנה בפיתה (25 ₪) ומנה נוספת בלחמג`ון. למרות שהשווארמה נחתכה לנגד עיני, היא הוגשה בטמפרטורה פושרת – כמעט נטולת חמימות. הבשר היה משעמם, קצת מלוח מדי, הסלט היה קר – והטחינה היתה רעה וסבלה מעודף מליחות גם כן. מעניין איך היו מגיבים הסולטאנים העותומאניים האכזריים, אם היו מגישים להם שווארמה כזאת.

 

 

 

יחסו הלא אדיב בעליל של חותך הבשר גרם לי לתהות, האם הוא עצבני בשל המתיחות הפוליטית הנוכחית בין שתי המדינות.

 

 

למרות הרזומה הטוב של הבעלים, את קסמו של האוכל הטורקי הוא לא הצליח לשחזר כאן.

 

ציון: 2 כוכבים

 

 

אקסטרה דונר, מנחם בגין 27, תל-אביב

 

זוהי מסעדה עממית מודרנית, אסתטית, המעוצבת בצורה נאה ומזמינה. לא שמעתי עליה מעולם – ונתקלתי בה במקרה בעודי נוסע בדרום העיר.

 

 

הזמנתי שווארמה בפיתה (25 ₪). הפיתה היתה רכה וטובה, הסלטים טריים – אך הבשר אכזב מאוד. הוא היה קשה, מלא שמן – ותבלונו היה דומיננטי וגס. לא הייתי צריך שום אקסטרה מהדונר הזה.

 

 

ציון: 2.5 כוכבים

 

 

טורק לחמג`ון, נחלת בנימין 77

 

אי אפשר שלא להתפעם ממראה שיפוד שווארמה הכבש הענק והריחני בטורק לחמעג`ון. בשעות הצהריים המסעדה מתמלאת לחלוטין וצריך לחכות פה בתור בסבלנות. מדובר בשווארמה הטורקית המפורסמת ביותר בתל-אביב.

 

 

 

הזמנתי מנה בפיתה (24 ₪). פרוסות הכבש היו דקות, חמות וטעימות. לא היתה בהן עסיסיות השיא שמאפיינת את הדונר הטורקי, אך בסך הכל מדובר במנה טובה. למי שיזמין את הבשר בלחמג`ון צפויה חוויה משודרגת.

 

 

 

ציון: 3.5 כוכבים

 

 

דוקטור שקשוקה

 

אני אוהב את דוקטור שקשוקה – ונוהג לקחת לשם אורחים זרים שמגיעים לארץ, אשר מעוניינים לבקר במסעדה ישראלית עממית אותנטית.

 

 

למרות שמדובר במסעדה טריפוליטאית ותיקה, את בינו גבסו (הבעלים) לא מעניינת השקשוקה – אלא הבייבי החדש שלו: שווארמת כבש טורקית (שמוגשת כאן בימי שישי בלבד). בעצמו הוא מכניס ללקוחות את הבשר לפיתה – ואת כל אחד מהם הוא שואל לדעתו על המנה.

 

 

גלגל השווארמה מרשים בגודלו, מפיץ ריח נהדר ונחתך במיומנות. בין הפרוסות הנצלות מוסיף בינו קצת בשר קצוץ, מה שמשדרג עוד יותר את הטעם.

 

 

אין פה בר סלטים – ולמנה מוסיפים רק קצת טחינה, פטרוזיליה, בצל וחריף. עלות התענוג: 28 ש"ח – וצריך לקחת בחשבון שההנאה כל-כך גדולה, שבד"כ מזמינים מנה נוספת.

 

ציון: 4 כוכבים

 

 

איסטנבול, קרליבך 10, תל-אביב

 

לפני כשנתיים כתבתי שמסעדת איסטנבול היא אחת המסעדות העממיות הטובות בארץ - ואני עדיין מחזיק בעמדתי. זוהי אמנם מסעדה כשרה, אך היא אינה מביישת בשום צורה את ארץ האם. מנת האיסקנדר קבב שמוגשת כאן היא אחת ממנות הבשר הטובות ביותר שאכלתי בישראל. למי שעוד לא התנסה בה, מומלץ לעשות זאת במהרה.

 

 

הזמנתי שווארמה בפיתה (28 ₪). תערובת הבשר כאן דווקא לא מכילה כבש – אלא עגל וטלה. מדובר בפרוסות דקות, עדינות, חמימות לא שמנות מדי, שמתובלנות בין השאר עם שברי פיסטוק. הבשר היה עסיסי, איכותי מאוד, הוגש חם והיה בעל טעם עשיר.

 

 

מדובר במארס טורקי מוחץ – היתה זאת השווארמה הטובה ביותר שאכלתי עד כה בתל-אביב.

 

 ציון: 4.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

61 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת