88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

שיפודי אנטיפסטי מוברשים בשמן כמהין וזית (צלויים על אדי רוזמרין)

ממש ערב יום העצמאות מסתמן שיש פיצוח קולינרי לאמירתו המפורסמת של הרצל: אם תרצו... אין זו אגדה . פרשנות: מאז שיום העצמאות הפך ליום המנגל הלאומי, עם סיום חגיגות המימונה (שהפכה באופן לא מובן למינגולה בפני עצמה), מתחיל רה-ארגון לחג הקרוב: התארגנות קבוצתית לרכישת בשרים, פחמים, מחצלות, חומוס ו... גדרות חשמליים לתיחום ערב מראש של מרחב המינגול הקבוצתי... אלא שבתוך כל ההמולה וההיערכות הזו נשכחים לא פעם הצמחונים החביבים שבחבורה. אין כמעט חבורה שיחסר בה לפחות צמחוני אחד, או במקרה האישי שלי: לא צמחונית אבל אלרגית לבשר בקר, כך יוצא שבעוד כולם אוחזים בידיהם שיפודים חמים או בצלחתם נתח אנטריקוט מעשן - אלו מנגבים עוד חומוס בפיתה ומנסים לשבוע מסלט ירקות קר. מסתבר שאפשר גם אחרת! הנה... כל כך פשוט, כל כך בריא, כל כך טעים ו... חשוב לא פחות: כל כך אקטואלי

מנגל להמונים וגם לצמחונים

ובטרם נעבור למתכון, בקשה קטנה לי אליכם החוגגים בטבע, בנימה אישית: בעיקרון, בילוי בחיק הטבע משולב בהנאה קולינרית-חברתית הוא בהחלט בילוי נחמד ומומלץ רק שכדי שבילוי כזה יתאפשר צריכים להתקיים כמה תנאים ואחד מהם הוא... הטבע. אנא, במאמץ לא גדול כל אחד ואחת מאיתנו יכולים למנוע את הזיהום הסביבתי וערימות הפסולת הלא מתכלה שמכערת ומזהמת את פינות הטבע המועטות שיש לנו בארץ הקטנה שלנו.

הטיפ הקטן שלי הפעם הוא: כלים חד פעמיים עשויים מ... תירס!!! כן, מה שאתם קוראים! גם בריא וגם מתכלה. מדובר בפיתוח גאוני המתפשט וממלא את מדפי הכלים החד פעמיים בחנויות טבע וחנויות מתמחות (לכלים חד פעמיים), אני מאמינה ומקווה שביקוש מתאים - יוזיל את מחירי הכלים הללו בצורה משמעותית ובהמשך יחקק החוק האוסר את הייצור של כל הכלים החד פעמיים מהחומרים הלא מתכלים. ישנם שלושה סוגי חומרים המשמשים את תעשיית הכלים המתכלים: עלי דקל, קנה סוכר ותירס. הבחירה שלי היא בכלים ממשפחה זו המיוצרים מתירס ומשווקים ע"י דוכן גן שמואל (עם תעודת כשרות).

מדובר בכלים מחומר קשיח, ניתנים לשימוש במיקרוגל או בהקפאה, עמידים למאכלים שומניים ובנוסף... דקורטיביים. רעיון ה'התכלות' של החומר ממנו עשויים הכלים הוא הקומפוסט (בעברית: רקבובית - דשן אורגני עשיר, נטול כימיקלים. הוא תוצר של חומר צמחי שהתפרק ויכול להתמחזר בקרקע ולדשן אותה).

כלים מתכלים מתירס - שיווק דוכן גן שמואל

עוד פרטים על מגוון הכלים ומאחורי הפיתוח שלהם ניתן לקרוא בקישור הבא, כשרגיל... טלפון אחד למירטה (מנהלת מח' הטבע של דוכן גן שמואל: 04-6320392) גם יתן לכם את התשובה היכן נקודת המכירה הקרובה אליכם.

בכל אופן, לא חשוב באילו כלים תבחרו ומאיזה חומר מתכלה... העיקר שהוא יהיה מתכלה ושהטבע שלנו - לא יגמר לעולם, כי "אם תרצו... אין זו אגדה". 

 

מכאן, למתכון בברכת יום עצמאות שמח, בילוי מהנה ובתיאבון

  כמות ל-32 שיפודים (כמובן שאפשר פחות או יותר בלי שום בעיה, פשוט מפחיתים בכמות הירקות)

המצרכים ההכנה
הירקות (שטופים ויבשים על קליפתם - הוראות חיתוך בעמודת הוראות ההכנה):
  1. 2 בטטות בינוניות/גדולות
  2. 2 חצילים מוארכים בינוניים/גדולים
  3. 2 פלפלים אדומים מתוקים גדולים
  4. 3 קישואים בינוניים
  5. 4 בצלים סגולים קטנים
    לתיבול, שיפוד וצליה:
  6. 32 שיפודי עץ קצרים
  7. 4 כפות שמן זית
  8. 1 כף שמן כמהין
  9. מלח ים, פלפל שחור - גרוסים גס
  10. 3-4 גבעולי רוזמרין

1-5חותכים את הירקות כדלהלן, כשבעיקרון המטרה היא שמכל ירק יהיו לנו 32 יחידות:

  • בטטה - לקוביות בגודל כ-3 ס"מ
  • חציל -  קוביות בגודל כ-5 ס"מ
  • פלפל אדום - רצועות 3X4 ס"מ
  • קישוא - פרוסות בעובי ½1 ס"מ
  • בצל - כל חצי בצל ל-4 (רבעים)

6-9 מערבבים את שמן הזית ושמן הכמהין בקערית קטנה. משפדים את הירקות לפי הסדר הבא: קישוא, חציל, בטטה, בצל ופלפל אדום. מברישים בשמן וגורסים/זורים מעל מעט מלח ופלפל שחור.


10 מרפדים תבנית עמוקה בנייר אפייה, מפזרים את עלי הרוזמרין ומניחים רשת על מסגרת התבנית.

מסדרים את שיפודים הירקות על הרשת

מחממים תנור במצב טורבו גריל או אפייה חום מקסימלי, מכניסים את התבנית עם הרשת והירקות לצליה משך 30 דקות עד שכל הירקות משחימים מעט (ומתרככים - יש לקחת בחשבון שהם ממשיכים להתרכך מעט לאחר הוצאתם מהתנור)
מגישים חם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת