00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

צ`יקיס - שקשוקה בסגנון קוצ`יני

16/04/2010
שבת בבוקר יום יפה, סיימנו לשתות עוד כוס קפה,... הגיע הזמן לארוחת הבוקר השבתית והבטן אמרה - שקשוקה!! חלה טריה וטובה (מהחנות) נחה לה על השיש והתחננה לטבול ברוטב, אז נשאר רק להכין.
האיש חשק בשקשוקה "כמו שאלי מכין", כזו שהביצה מקושקשת בה ולא עין, כזו שיש בה תיבול של על וופלה (VEPLA) והניחוח שלה פשוט מעורר את כל החושים.
רצה וקיבל! טלפון לאלי והמתכון נרשם ונוסה מיד במטבחי.
 
אז התמונות לא ממש מעוררות תאבון, אבל הטעם - איך אמר האיש? "בדיוק"
 
צ`יקיס - שקשוקה בסגנון קוצ`יני
 
מצרכים:
2 בצלים גדולים קצוצים
2-3 מקלות סלרי קצוצים
4-5 שיני שום קצוצות
זנגוויל קצוץ או מגורר
2-3 פטריות שמפיניון קצוצות
10-15 עלי וופלה - ניתן להשיג בחנויות למוצרי הודו או בגינה שלי
2 עגבניות בשלות קצוצות
 
1 כפית כרכום
מלח
פלפל שחור
1 כפית מרק עוף
1/2 כף חומץ
1/2 כפית סוכר
 
5 ביצים
1/3-1/2 חבילה פטרוזיליה או כוסברה
 
אופן ההכנה:
את הבצל מזהיבים בשמן זית, מוסיפים את הסלרי , השום, הזנגוויל והפטריות, לבשל ולצמצם נוזלים אם יש.
להוסיף את עלי הוופלה והעגבניות ולבשל שוב עד צמצום נוזלים.
 
לתבל ולהוסיף את החומץ והסוכר. לערבב היטב.
להוסיף את הביצים אחת אחת, לערבב היטב.
לבשל תוך כדי ערבוב עד שהביצים יראו "מפוררות" בתוך הרוטב. כמו ביצה מקושקשת.
להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לערבב ולהסיר מהאש.
 
 
 
 
 
תשובות לשאלות שבטח רציתם לשאול...
 
 לא, לא נראה לי שזה יצא אותו הדבר ללא עלי הוופלה. הם נותנים טעם דומיננטי וטעים לשקשוקה הזו.
אבל, זה לא אומר שלא תצא לכם שקשוקה טעימה בלי העלים, זה פשוט יצא קצת שונה.
 
 אם אתם אוהבים את השקשוקה שלכם עם קצת יותר רוטב, אז אל תצמצמו נוזלים או שאפילו תוסיפו מעט מים, עד שתגיעו לשקשוקה כמו שאתם אוהבים.
בעקרון השקשוקה הזו צריכה להראות כך ולא מרובת נוזלים.
 
 לי לא היו מקלות סלרי אז הכנתי בלי, ועדיין זה יצא "בדיוק", אז אם אין לכם, זה גם בסדר.
 
 אפשר להוסיף לשקשוקה הזו גם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות. במקרה הזה מוסיפים אותם לחגיגה שבמחבת, מוסיפים מעט מים ומבשלים עד שהם מתרככים. רק לאחר שתפוחי האדמה מוכנים, מוסיפים את הביצים!
 
 
בתאבון ותודה לאלי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת