00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

טוליפ

13/04/2010
Tulip, יהודה הלוי 52, תל-אביב

 

ההונגרי האחרון

 

המטבח ההונגרי נחשב לדעת רבים לשלישי בטיבו באירופה - אחרי הצרפתי והאיטלקי. ההונגרים אוהבים אוכל טוב ויודעים להעריך אותו. טומי לפיד כתב פעם: "בני אדם אוכלים כדי לחיות. הונגרי, אם הוא בן-אדם, חי כדי לאכול". בשל השפעת הכיבוש הטורקי, ספג המטבח ההונגרי אלמנטים מן המזרח (כמו הפפריקה) - ובגלל הקרבה לאוסטריה, הוא הושפע מהבישול המערב אירופאי. התוצאה היא מטבח ייחודי, ששמו הולך לפניו ברחבי העולם.

 

בארץ לא הצליח המטבח ההונגרי לנטוע שורשים. בתל-אביב זכו אמנם מספר מסעדות הונגריות לעדנה מסוימת, אך כיום בז`אנר זה פועלת מסעדה אחת בלבד: טוליפ. היא נפתחה במאי 2009 ומציעה תפריט הונגרי מסורתי עם הרבה בלינצ`ס, גולש, פפריקה, תפוח-אדמה, גבינה ושמנת.

 

ביקרתי בבודפשט בשנת 2001 - והתרשמתי אז עמוקות מהאוכל המקומי. המדינה, שקצת יותר מעשור קודם לכן השתחררה מעול הקומוניזם, נראתה כמו תקועה בזמן. העיר היתה אמנם יפה בצורה בלתי רגילה, אך גם קצת מרופטת. ערכו של המטבע המקומי (הפורינט) היה ברצפה, מה שאפשר לי לחגוג שם בלי חשבון. בעת האחרונה ביקרתי בטוליפ, מתוך תקווה להיזכר בטעמים ובריחות, אותם לא שכחתי מאז. זוהי מסעדה נעימה ורומנטית, בבעלותו של לאצי שגב, שניהל בעבר את "יהודית" מגן העיר. להלן המנות שהוזמנו:

 

2 יחידות בלינצ`ס פטריות (42 ₪). המנה הוגשה עם רוטב פפריקה מתוקה בשמנת (הורטובג`י). הבלינצ`ס היה חם וטעים, מלית הפטריות היתה חביבה – ורוטב הפפריקה נתן למנה נגיעה מעניינת.

 

 

גולש בקר (55 ₪). גולש הוא המאכל ההונגרי המפורסם ביותר, הזוכה כיום לפופולאריות בכל אירופה. הבשר היה רך, מלא טעם – ושחה ברוטב עשיר ומיוחד. המנה הוגשה עם נוקרלי, שהם נטיפי בצק הונגריים (המזכרים מאוד את השפצלי הגרמני). התבשיל היה כל-כך טעים, שלרגע יכולתי לדמיין שאני סועד על גדות הדנובה – ולא בקרבת רחוב אלנבי.

 

 

תרד מוקרם עם ביצת עין (49 ₪). זהו תבשיל ירקרק ועיסתי, שהורכב מתרד טחון. מנה חביבה בעלת טעם עדין ומאופק.

 

 

Lecsó (39 ₪). לצ`ו היא השקשוקה ההונגרית. המנה הכילה פלפלים ירוקים, עגבניות, בצל, פפריקה והיתה בעלת פיקנטיות קלה. היא היתה חביבה, אם כי באופן אישי אני מעדיף את הווריאציה הצפון אפריקאית היותר מתובלת ובעלת הביצים (תרתי משמע). המנה הוגשה לבקשתנו עם נוקרלי (במקור מתלווה לה כאן אורז).

 

 

Rakott Krumpli (59 ₪). זהו מאפה המכיל שכבות של תפוחי אדמה, ביצה קשה, נקניק, גבינה צהובה ושמנת חמוצה. מאכל כבד, חורפי, שהשרה תחושת חמימות ביתית.

 

 

להלן הקינוחים שהוזמנו:

 

פירה ערמונים Gesztenye Pure (35 ₪). מדובר ב"חוטי" ערמונים דקים וקטנים בעובי של ספגטי. את חומר הגלם מייבאת המסעדה בעצמה מהונגריה. קינוח נפלא, בעל מתקתקות עדינה, שלא ניתן למצוא כדוגמתו בשום מקום אחר בארץ.

 

 

Somloi Galuska (29 ₪).שומלואי גלושקה היא עוגה הונגרית מסורתית, עמוסת קצפת, שוקולד, אגוזים ואלכוהול. אכילתה כמעט וגרמה לי לבכות: קודם כל משמחה בשל ההנאה ממנה – ולאחר מכן מעצב, בשל הדיאטה שאאלץ לגזור על עצמי בגללה.

 

 

Gundel Palacsinta (45 ₪). גונדל פלצ`ינטה הוא בלינצ`ס עם מילוי קרם אגוזים ושוקולד. כמו בהונגריה המנה הוגשה במופע פירוטכני שכלל להבות. הבלינצ`ס היה חם, פריך – והשוקולד (שמיוצר במקום) היה מתוק וסמיך. מנה מושחתת ומהנה.

 

 

האוכל בטוליפ אולי לא תמיד מרגש קולינארית, אך הוא בהחלט מהנה, שונה ומיוחד. כולי תקווה שהמסעדה תתקע יתד בנוף המסעדות התל-אביבי – ותישאר עימנו לאורך זמן. במוצ"ש ובימי ראשון בערב המסעדה מעניקה 20% הנחה על התפריט, אם מזמינים מקום מראש. איך אומרים "מהר" בהונגרית?

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת