00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסמים מתוקים

עוגת ספוג וניל בזיגוג צ`אי מסאלה ודבש

23/04/2010
עוגת ספוג וניל בזיגוג  צ`אי מסאלה ודבש
 
 
עוגה מעולה! עם ניחוחות מהמזרח
מבפנים ספוגית רכה ונוצתית וזהובה ופריכה מבחוץ.
 
 
 
מרפדים משמנים ומקמחים את התבנית.
 
 מכינים את תה הצ`אי מסאלה המרוכז
 
מקציפים חלמונים וסוכר 
 
כך נראה אחרי ההקצפה 
 
סוכר הוניל תוצרת בית - מרסקים סוכר עם מקל וניל הכי ארומטי שיש. 
 
 
כך נראה המרקם של הקצפת החלבונים יציב אך רך
עושים תלולית כשהפיסגה שלה מתכופפת הצידה הגעתם למרקם הנכון. 
 
יציב אך רך 
 
 מאחדים בין הבלילות
 
בדרך לתנור 
 
מוגשת עם תלולית של שמנת חמוצה ומעט מהזיגוג מוזלף גם עליה.
 
 
 
 
עוגה מעולה! עם ניחוחות מהמזרח
מבפנים ספוגית רכה ונוצתית וזהובה ופריכה מבחוץ
ומועשרת בזיגוג בטעם דבש ותה צ`אי מסאלה בניחוח קינמון .
מתאים בול לאכול עם כוס צ`אי לאטה חמים ומתוק
 
ואיך עושים צ`אי לאטה?
אז ככה :
לוקחים כוס חלב מחממים במיקרו דקה ועשרים ,מוציאים ,שמים שקית תה בטעם צ`אי מסאלה בלי להוציאה .
מוסיפים סוכר לפי הטעם מפזרים מעט קינמון למעלה ושותים .
כלכך טעים שאין דברים כאלה הילדים מתים על זה .
 
עוגת ספוג וניל בזיגוג צ`אי מסאלה ודבש
 
ציוד: תבנית משולשת , אם אין אז אינגליש קייק גם תתאים משומנת ומקומחת.
 
רכיבי התענוג:
3 שקיות תה בטעם צ`אי מסאלה
1/4 כוס + 2 כפות מים רותחים
3/4 כוס קמח
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס + 2 כפות סוכר
1 כפית סוכר וניל (אני משתמשת בסוכר שטחנתי יחד עם מקל וניל יוצא סוכר וניל הכי ארומטי .)
צביתה של מלח
60 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס דבש
1/2 כפית קינמון
להגשה:
שמנת חמוצה המומלצת של תנובה הנקראת "בטעם של פעם".
 
 
ליצירת התענוג:
מחממים תנור ל- 170 מעלות
משרים את שקיות התה במים הרותחים ומניחים ל- 20 דקות כדי ליצור תה מאוד מרוכז.
בקערת המיקסר מקציפים חלמונים עם 3/4 כוס סוכר עד אווריריות וצבע בהיר ,מוסיפים 2 כפיות מהתה המרוכז ווניל ומערבבים.
מעבירים לקערה אחרת ושוטפים  את קערת המיקסר ואת בלון ההקצפה ומייבשים  היטב .
מקציפים חלבונים ומלח עד שמתקבלת קציפה  יציבה אך רכה כששפיץ התלולית  נוטה לצידה (ראו תמונה).
 מוסיפים 2 כפות סוכר הנותרות וממשיכים להקציף 30 שניות .
 
איחוד הבלילות:
להוסיף שליש מכמוץ החלבונים לחלמונים להוסיף רבע מכמות הקמח ולקפל .
להמשיך כך לסירוגין עד שאחרון התוספות הוא הקמח .
להוסיף חמאה מומסת ולערבב קלות .
לשפוך את הבלילה לתבנית ,אופים 30 דקות .
 
בנתיים מכינים את הזיגוג :
בסיר קטן שמים דבש קינמון ואת התה המרוכז שנותר .
מחממים על אש נמוכה ומערבבים עד שהזיגוג אחיד ,מורידים מהאש ומניחים בצד.
 
אחרי שמוציאים את  העוגה מהתנור מניחים אותה לצינון קל ,מחלצים מהתבנית ובעזרת מברשת מטפיחים את הזיגוג על העוגה מכל צדדיה כך שחלק ייספג וחלק ישאר מזוגג.
יש להשתמש בכל כמות הזיגוג.
 
הצעות הגשה טעימות:
מומלץ להגיש פרוסה בצלחת עם כף בריאה של שמנת חמוצה הכי שמנה (אני מגישה עם שמנת של פעם של תנובה 27% שומן)
זיווג מושלם בין המתיקות והאווריריות של העוגה לבין השמנת החלקה והחמצמצה .
או שאפשר לפרוס פרוסה ופשוט להתענג עם כוס קפה או תה .
 
מכינים אופים ומפרגנים :
15/05/10  הגולש/ת : 1winnie 
"העוגה כיכבה על שולחן השבת
פשוטה, קלה, אבל.... מפתיעה בטעם שלה!
אני מכינה תה צ`אי מסלה כל החורף - מאד אוהבת, ולכן רעיון העוגה הזאת מאד מצא חן בעיני.
הדבר היחיד ששיניתי הוא שהכנתי את התה עם חלב סויה בטעם וניל, ולא עם מים.
תודה על עוד עוגה מיוחדת :) 
 
הגולשת מפייסבוק :  

Rotem Molina "עוגה מצוינת, התחסלה תוך שניות!"
 
 
 
 
 
 
המתכון אומץ בחום מכאן.
 
    
 
 
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל BEAUTY האחת אלא אם צויין אחרת