00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגיות ספירלה

 

 

 

 

 

 

עוגיות ספירלה

עוגיות שיש בשתי צבעים

 

 

 

לחמם את התנור ל180 190 מעלות

 

הערות שלי בסוגריים.

 

רכיבים:


2  1/4  כוסות קמח לבן (כוס עם הידית 200 מ"ל)

1/2 כוס סוכר


2 חלמונים


1 כף תמצית וניל


1 כף קליפת לימון מגורדת

 

קורט מלח


200 גר´ מרגרינה /חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

לצבע החום:

 

2 כפות קקאו

 

הכנה:

לשים את כל החומרים בקערה ולפזר את החמאה/מרגרינה.

ללוש עד שמתקבל בצק רך וחלק(לא כדאי להרבות בלישה)

אם הבצק נדבק לידיים להוסיף מעט  מאוד קמח.

לחלק את הבצק לשתי חלקים.

חלק ראשון לבן לשטח על מישטח מקומח עלה בעובי כ1 ס"מ(אני

שיטחתי על נייר אפיה מעט מקומח)

לחלק השני של הבצק להוסיף את הקקאו,ללוש מעט עד שכל הבצק

משנה את ציבעו(אני הוספתי בנוסף 50 גרם שוקולד מריר

מגורד,וכפית סוכר כדי שהבצק החום לא יהיה תפל,אפשר להוסיף

רק את הכפית סוכר ללא השוקולד))

 

לשטח את הבצק החום על מישטח מקומח גם לעלה בעובי 1 ס"מ

להניח את הבצק החום על הצבע הלבן.(2 הבצקים צריכים להיות באותו גודל)

לגלגל כמו רולדה ולהדק היטב היטב

עוטפים בניר אפיה או ניילון נצמד ומכניסים להקפאה כ25-20  דקות או שעה במקרר.

 

לחתוך לפרוסות דקות בסכין חדה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ  ולהניח

בתבנית אפיה (מרופדת בנייר אפיה) במרחק של 1 ס"מ זה מזו.

 

לאפות בחום גבוה כ10 דקות ,העוגיות מוכנות כאשר הבצק הלבן

מזהיב(לשים לב העוגיות נאפות מהר)

(אפשר להכין בדרך הפוכה)

 

מבוסס על מתכון של נירה שויאר עם שינויים שלי

 

שבת נעימה לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת