00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

לימוזין

לימוזין, אזור התעשיה, רמת ישי
 
בשר פושר
 
לימוזין נחשבת כבר שנים לאחת ממסעדות הבשר הטובות בישראל. ייחודה הוא בגידול עצמי של עדרי הבקר, שלאחר שחיטתם מוגשים פה לסועדים כסטייקים. הבקרה על תהליך גידול הפרות מאפשר לה, לפחות באופן תיאורטי, להביא את הבשר לאיכות מקסימאלית (במקום מוגש "הבשר האיכותי והטעים ביותר שקיים", כך לפחות נכתב באתר האינטרנט של לימוזין).
 
הכניסה למסעדה עוברת דרך איטליז, בו מוצגים נתחי בשר אדומים, טריים ומגרים. הריח מכניס את הסועד מיד לאווירה קרניבורית. העיצוב פה ביתי, כפרי, בסיסי למדי – ורחוק מאוד מהמסעדות המושקעות הנוצצות של תל-אביב.
 
 
למנה ראשונה הזמנו אסאדו (43 ₪). מדובר בשתי צלעות שומניות מאוד במשקל כולל של 200 גרם, המוגשות ברוטב ברביקיו. הבשר למרבה הצער לא נצלה על הגריל בצורה אחידה - וחלקו התחתון אף היה קר למדי. החזרנו את המנה לצלייה חוזרת - וכשהבשר חזר לשולחן הוא כבר היה יבש, קשה ונטול עסיסיות. אף אחד לא שאל אותנו לשביעות רצוננו גם לאחר הצלייה השנייה. התאכזבנו מפתיחתה של הארוחה.
 
 
במנות העיקריות החלטנו להתמקד בסטייקים, שבהם כאמור מתמחה המסעדה. הזמנו אנטריקוט 350 גרם (115 ₪). הבשר היה טוב מאוד. אדמדם מבפנים, פריך מבחוץ – אך קשה לומר שהיה זה אחד הסטייקים הטובים ביותר שאכלתי בשנים האחרונות בארץ. לא היה בו את עומק הטעמים והעסיסיות, שמאפיינים נתחי אנטריקוט איכותיים באמת. האם הסיבה היא העובדה, שהבשר כאן מקורו בעגלים ולא בפרות מבכירות?
 
 
 
בנוסף הזמנו פילה בקר 200 גרם (115 ₪). הבשר היה אדום מבפנים, רך וממש התמוסס בפה. חבל רק שהוגש בליווי רוטב פלפלת סתמי, שלא הוסיף לו מאום.
 
 
 
על חשבון הבית הוגש לחם הבית יחד עם טחינה, סלט כרוב וחמאה.
 
 
מנות אחרונות במסעדות בשרים בדרך-כלל אינן טומנות בחובן בשורות גדולות (מה גם ששמה המלא של המסעדה הוא "לימוזין בשר נטו") - ולכן החלטנו לקנח במקום אחר. על סמך ביקור זה, לימוזין היא מסעדה המוערכת יתר על המידה. נתחי הבשר בה אמנם טובים, אך לטעמי אינם עומדים בקנה אחד עם המסעדות המובילות בתחום בארץ (כמו מו ומו ברחובות או מיטבר בתל-אביב).
 
יצאנו מהמקום, הלכנו מספר דקות ברגל עד שהגענו ל"נדב קינוחים". זוהי קונדיטוריה, הפופולארית מאוד בקרב תושבי הסביבה.
 
 
הזמנו עוגת גבינה פירורים (25 ש"ח). היא היתה נפלאה, מעודנת ולא מתוקה מדי.
 
 
בנוסף הזמנו שני פטיפורים (6 ש"ח לכל אחד), שהיו שניהם חביבים.
 
 
הבטחנו לעצמנו, שבפעם הבאה שנחזור לרמת ישי, ננסה את שאר הקינוחים והמאפים פה, שנראים מפתים למדי.
 
ציונים:
לימוזין: 3.5 כוכבים
נדב קינוחים: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת