00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

בורמוליקוס

 

 

איזה שם אקזוטי למעדן מצות שקדים וצימוקים. אה???

אני מסתבר לא עומדת בפיתוי. בכל מה שקשור בטיגון ואחרי זה טבילה בסירופ, ואם יש בפנים צימוקים, אני מוכנה לנסות

מאחר ופסח נגמר, החלטתי שאנסה לקראת שנה הבאה. אבל... פשוט דגדג לי בידיים. אחרי שאתמול התעסקתי עם קצת בצק [ואז ידעתי שמתקפת הבצקים אכן תגיע, רק שהגיע מוקדם מדי], אז החלטתי שאין מה לחכות לשנה הבאה.

אנסה עכשיו, ומקסימום לשנה הבאה אדע בפני מה אני עומדת.

אז החלטה ראשונה - לקנות מחברת ולהדביק בתוכה את כל מתכוני החג השווים. מתכון זה יהיה שם. קיבלנו אותו פורום הקוראים המשפיעים מטיילור.

בנוסף, אני מתכוונת לגזור מהעיתון תמונות של צלחות הגשה ממעדני המימונה.פגשתי הבוקר בתמונה יפהפיה של שקדים מצופים שוקולד לבן ושחור, בפסיפס מדהים בצלחת.

אז מה הם בורמוליקוס???

"בורמוליקוס הם לביבות מצות של הבולגרים, שאליהם אני קשורה דרך משפחתה של אמי.
יש כמה וורסיות לברמל, אני דבקה במתוקה והנפלאה הזו: [טיילור]

אני מביאה את המתכון כפי שהוא נכתב על ידי טיילור.

בורמוליקוס של פסח - משפחת דניאלי

כמות בסיסית:
5 מצות - לשבור בקערה ולהשרות במים עד שמתרככות לגמרי.
2 ביצים
2-3 כפות קמח מצה
2 כפות סוכר
100 גר' צימוקים (עדיף בהירים)
100 גר' אגוזים קצוצים גס (עדיף מלך)

כשהמצות סמרטוטיות - סוחטים אותן היטב היטב ומעבירים לקערה יבשה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

על הגז - מחבת עם שמן לטיגון, וסיר קטן שאל תוכו מכניסים:
1.5 כוס סוכר
1 כוס מים
מרתיחים ומשאירים על האש הכי פיצית שיש.

בידיים לחות מלבבים לביבות ומטגנים משני הצדדים. כשמוכנות - כל לביבה מועברת אל תוך סיר הסירופ המבעבע, כשתשמעו את הקולות תבינו כמה הלביבות שמחות לטבוע בסירופ.
אחרי כמה שניות מוציאים לצלחת.

הכנה צפופה ומלאת קואורדינציה, אבל אי. אי. אי אפשר לתאר את התענוג"



ואני מוסיפה::: אי אפשר לתאר גם את ריחות הטיגון שמתפשטים בבית.

ו... נדרשת קואורדינציה גם בשביל הצילום. אבל זה קטן עלינו.

הערות להכנה הבאה: ללבב לביבות שטוחות!

ובטח בשנה הבאה אמצא כמה וכמה גירסאות ותוספות למעדן הזה.

 

תודה לטיילור.

 

 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת