00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של סיגלין

לחמניות מצוינות לפסח

כל שנה בפסח התפקיד שלי הוא להביא את ה"מזונות" בליל הסדר - לחמניות מצוינות לפסח

השנה התארחנו אצל אחותי שהודיעה השנה אתם לא מביאים שום מאכל , מגיעים בידיים ריקות

ואני אמרתי אם כבר אז כבר :P  .......התעצלתי והגעתי רק עם מתנה.

השנה ראיתי בקונדטוריה לחמניות כשרות לפסח , מיד קפצתי על המציאה ורכשתי הביתה ( 4 ש"ח ללחמניה :D)

יופי פטרנו את בעיית הלחם השנה אבל....הלחמניות לא ממש טעימות כמו סופגניה דחוסה והן נשארו כמו שהן.

התרוצים נגמרו והייתי חייבת להכין את הלחמניות שלי וצילמתי עבוכן את ההכנה למרות שאולי מאוחר קצת לפסח הזה אבל שיהיה לשנים הבאות

החומרים :

 2 כוסות קמח מצה

1/2 כוס שמן

2 כוסות מים רותחים

5 ביצים

 מלח , פלפל

אני מוסיפה גם תבלינים אחרים לפי מה שיש לי עדיפות לקימל שלם ( בגלל העיכול )

 קימל שלם , ינסון , כוסברה יבשה , שומשום , קצח  בקיצור.... מה שבא ואוהבים

אופן ההכנה :

את התהליכים הבאים אני עושה עם מזלג

לשים בקערה 2 כוסות קמח מצה

לשפוך את השמן מעל

כעת לערבב טוב טוב כדי שכל הקמח " ירטב "

להוסיף את 2 כוסות המים הרותחים

ולערבב טוב טוב.

כעת לאט - לא  צריך למהר כדי שהבלילה תתקרר קצת

לשבור את 5 הביצים לקערה ( מה שמלכלך אני עושה בחד פעמי ואח"כ ישר לפח)

ולטרוף אותם

להוסיף לבלילה של קמח המצה את התבלינים : מלח , פלפל , ומה שרוצים

לבדוק האם היא התקררה כדי שלא יהיה תהיה לנו חביתה מהביצים ( הבלילה צריכה להיות פושרת שניתן לגעת בידיים)

להוסיף את הביצים הטרופות לקערה .

וכעת עוברים להשתמש בידיים - לשים כמו בצק      ( חם מדי - חכו מעט )

 ה"בצק" מוכן וכך הוא נראה

 צרים עיגולים בידיים רטובות מעט ( מדי פעם להרטיב)

ומניחים בתבנית על נייר אפיה , אני השתמשתי בנייר אפיה רב פעמי של ניקול

גודל הלחמניות הינו לפי בחירה , הן תופחות מעט  ( אני לא עושה גדולות כי  בכל זאת קמח מצה = יציקה )  רק אסור שהן יהיו נפוחות מדי היות והן צריכות ל"התבשל" מבפנים

מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות כ- 25 דקות

 

הלחמניות צריכות להיות שחומות , ברגע שנראה לכם שמוכן קחו אחד לידיים ופתחו אותו ותבדקו שהתבשל מבפנים

וכעת הלחמניות מוכנות

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סיגלין אלא אם צויין אחרת