44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

עוגת קוקוס, שוקולד ושקדים בונדוק מתאימה לפסח

עוגת קוקוס, שוקולד ושקדים בונדוק מתאימה לפסח

עוגת קוקוס, שוקולד ושקדים בונדוק מתאימה לפסח

החומרים:
תבנית עגולה מס  24 מנייר /רגילה
נייר אפיה
מעט שמן לשימון נייר האפיה
2 קערות

6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
3 כפות ליקר תפוזים או ברנדי
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר מגורר
 100 גרם קוקוס
100 גרם שקדים טחונים לאבקה

לציפוי:

1 שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר 
1 כפית אבקת קפה נמס 
 100 גרם אגוזים או שקדים בונדוק טחונים גס
בונדוקים לקישוט

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום בינוני 180-190 מעלות.
מקציפים היטב את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את הסוכר בהדרגה
תוך כדי הקצפה. חשוב להגיע לקצף נוקשה מאד לוקח כ-5 דקות או יותר.

מקציפים בנפרד את החלמונים עם הליקר והוניל עד שמתקבלת הקציפה אוורירית בהירה.

יוצקים את החלמונים המוקצפים אל החלבונים המוקצפים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול
עד לקבלת אחידות במרקם.

בקערה נפרדת מערבבים את הקוקוס,השוקולד המגורר והשקדים

מוסיפים בכל פעם 2-3 כפות מהמרכיבים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות.

מאחדים כך את המרכיבים היבשים עם הביצים המוקצפות עד שהתערובת אחידה ויוצקים לתבנית משומנת ומרופדת בתחתיתה בנייר אפייה.
אופים כ-40 דקות. בודקים באמצעות קיסם אם מוכן.

משאירים את דלת התנור פתוחה לקירור. מוציאים מהתנור.
לאחר כמה שעות מצפים את העוגה ושומרים בקירור

לצפוי:

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ואבקת הקפה .
את הציפוי מורחים עם מרית על העוגה בצורה אחידה.
אני מרחתי שוקולד.
את שולי העוגה מקשטים בפירורי אגוזים/שקדים

תהנו

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי     +תודה 
 

מטה החברים של אודי, אלדד ז"ל
וגלעד שליט יבדל לחיים ארוכים      פרטים    באתר הבנים   

המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו       כאן 

פורום זכויות ומוגבלות(נכים)


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת