00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

לוח מידות ומשקלות

לוח מידות ומשקלות

לוח מידות ומשקלות

לוח מידות ומשקלות... הכי חשוב שיהיה במטבח.

ליקטתי מכמה מקורות אל הלוח והרכבתי אחד חדש משלי....

גם אם יש קטגוריות חוזרות, זה בגלל נוסח שונה ולפעמים ברור יותר.

לרווחתכם, יקיריי ויקירותיי !!!

הערה:

המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית, לדוגמא: הום סנטר או הכל ב-$).

המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.

את החומר קיבצתי מ"על השולחן" קרין גורן וספר "ששת" . תודה לכולם.

 

יחסי משקל/נפח במוצרים שונים :

1 כוס שמן - 200 גרם

1 כוס חמאה - 240 גרם

butterstick- כ-1/2 כוס - 113.5 גרם

1 כף חמאה - 15 גרם (1/2 ounce)

1 כוס פירורי עוגיות - 110 גרם

1 כוס פירורי לחם יבשים - 125 גרם

1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גרם

1 כוס קורנפלור - 140 גרם

1 כף קורנפלור - 8 גרם

1 כוס קמח רגיל או תופח - 140 גרם

1 כוס קמח מלא - 125 גרם

1 כוס דבש - 360 גרם

1 כף דבש - 22 גרם

1 כוס ריבה - 330 גרם

1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם

1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם

1 כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם

1 כוס אורז ארוך - 200 גרם

1 כוס אורז קצר - 210 גרם

1 כף אבקת אפיה - 8 גרם

1 כף סודה לשתיה - 8 גרם

1 כף שמרים יבשים - 10 גרם

1 כוס מלח - 250 גרם

1 כף מלח - 20 גרם

1 כוס קקאו - 140 גרם

1 כוס סוכר - 200 גרם

1 כף סוכר - 20 גרם

1 כוס אבקת סוכר - 120 גרם

1 כף אבקת סוכר - 8 גרם

1 כוס סוכר חום דחוס - 240 גרם


קמח תופח תוצרת בית

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב` אפיה

1 ק"גקמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב` אפיה


ג`לטין

1 שקית ג`לטין = 14 גרם

1 כף ג`לטין = כ-10 גרם

1 עלה ג`לטין = 4 גרם

יחסי המרה: 1 שקית ג`לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים


אבקת אפיה, סודה לשתיה

1 שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה

1 כף = 9 גרם

1 כפית = 3 גרם

 

ביצים

ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה

ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם

ביצה מס‘ 3 - 50 גרם

משקל חלמון של ביצה מס' 1 שוקל 18 גרם, חלבון של ביצה מס' 1 שוקל 50 גרם.

 

התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה)

הגדלה                                להוסיף

מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ               20%

מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ               40%

מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ               60%


הקטנה                               להפחית

מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ               15%

מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ               30%

מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ               40%

 

יחסים בין מידות נפח שונות

1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות =  8 (fluid ounce (fl. oz

3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות

1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz

1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית

1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz

1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz

2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz

1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz

480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint

960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart


המרות למידות שונות

להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57

להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35

להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035

להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21

להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022

להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536

להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454

להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056

להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946

להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54

להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39


חום תנור:

צלזיוס       פרנהייט      סימן תנור      תיאור

  105           225                            חום נמוך מאד

  120           250 

  135           275              1            חום נמוך

  150           300              2          

  160           325              3            בינוני-נמוך

  180           350              4            בינוני

  190           375              5          

  200           400              6            בינוני-גבוה

  220           425              7            גבוה

  230           450              8

  245           475              9            גבוה מאד

 

סט מידות אוניברסלי

1 כוס = 240 מ"ל

3/4 כוס=180 מ"ל

2/3 כוס=160 מ"ל

1/2 כוס=120 מ"ל

1/3 כוס=80 מ"ל

1/4 כוס=60 מ"ל

1 כף=15 מ"ל

1 כפית=3 מ"ל

 

החומרים ה"יבשים" - קמח, קקאו, קורנפלור

1 כוס=140 גרם

1 כף=10 גרם


סוכר לבן

1 כוס = 200 גרם

1 כף = 12 גרם

1 כפית = 4 גרם

 

סוכר חום

1 כוס דחוסה = 240 גרם

1 כף גדושה = 15 גרם

1 כפית גדושה = 5 גרם

 

אבקת סוכר

1 כוס = 120 גרם

1 כף = 8 גרם

1 כפית = כ-3 גרם

 

דבש (גם מולאסה או סירופ תירס)

1 כוס = 320 גרם

1 כף = 20 גרם

1 כפית = 7 גרם

 

חמאה

1 כוס = 240 גרם

1 כף = 15 גרם

1  butter stick  באטר סטיק   =     113.5 גרם   במתכונים מחו"ל 

 

1 stick of butter

 אגוזים ושאר יבשים

1 כוס שקדים = 100 גרם

1 כוס אגוזים = 100 גרם

1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם

1 כוס קוקוס = 100 גרם

1 כוס שוקולד צ`יפס = 200 גרם

1 כוס פירות יבשים = 100 גרם

 

שמרים

1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)

 

המרת גדלי תבניות

הגדלה:

מקוטר 22 לקוטר 24 - להוסיף % 20

מקוטר 22 לקוטר 26 - להוסיף % 40

מקוטר 22 לקוטר 28 - להוסיף % 60

הקטנה:

מקוטר 26 לקוטר 24 - להפחית % 15

מקוטר 26 לקוטר 22 - להפחית % 30

מקוטר 28 לקוטר 22 - להפחית % 40


 מחשבון המרה אוטומטי




  אני מאחלת לכולכם המשך יום מושלם.

עשו אהבה ונצלו כל אלפית השנייה, כאילו שבאמת אין מחר...

יאללה ביי  ותרקדו כל הדרך למטבח ...!!!



ארי



אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת