00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

אבו טאהר

אבו טאהר, שוק הקצבים, הרובע המוסלמי, ירושלים

 

יום שישי הטוב

 

"יום שישי הטוב" הוא יום שישי שלפני חג הפסחא, המועד בו לפי האמונה הנוצרית נצלב ישו. מדי שנה פוקדים ביום זה את העיר העתיקה בירושלים אלפי צליינים מכל רחבי העולם. הם הולכים לאורך הויה דולורוזה (דרך הייסורים) עד כנסיית הקבר, בניסיון לשחזר את שעותיו האחרונות וסבלו של ישו. מדובר בתהלוכות ססגוניות, בהן המשתתפים מחזיקים צלבים, הולכים באיטיות, ממלמלים דברי דת - כשחלקם שרויים באקסטזה דתית של ממש. ביום שישי האחרון החלטתי לבקר בעיר העתיקה על מנת להתרשם מהמחזה בעצמי. היתה זו חוויה מרתקת, אם כי הזוייה במקצת - ולהלן מספר תמונות הממחישות על מה מדובר.

 

 

 

 

 

 

 

 

לאחר מספר שעות בויה דולורוזה התחלתי לחוש גם אני ייסורים, אך לא בשל גורלו האכזר של ישו, אלא בגלל הצפיפות, הדוחק והרעב. מכנסיית הקבר הלכתי דקות ספורות אל מסעדת אבו טאהר בשוק הקצבים שברובע המוסלמי. זוהי מסעדה קטנה, בעלת ותק של למעלה מחמישים שנה, החביבה מאוד על הפועלים המוסלמים שבאזור. להלן המנות שהוזמנו שם:

 

חומוס גרגירים. החומוס היה סמיך, קצת חמצמץ ועשיר בטעמו. המנה היתה קצת קטנה, קצת קרירה, אך בשורה התחתונה מדובר בחומוס מוצלח. הפיתות שהוגשו היו גדולות, מתקתקות וטעימות.

 

 

מסבחה. מנה זו איכזבה. היא הכילה גרגירי חומוס, טחינה ושמן זית. הגרגירים לא היו רכים מספיק – והטחינה היתה מימית. מי שחשקה נפשו במסבחה בסגנון הזה (אך ברמה טובה בהרבה) מוזמן לבקר במסעדת לינא שברובע הנוצרי.

 

 

על מנת להוסיף קצת חריפות, השתמשתי בפלפל חריף חתוך, המוגש כאן בצלוחית לכל שולחן.

 

 

סלט ירקות עם טחינה. הירקות היו טריים, נקצצו דק-דק והטחינה ושמן הזית הוסיפו להם מימד מפנק.

 

 

מקלובה. זהו אחד המאכלים המזוהים ביותר עם המטבח הפלסטיני. מדובר בתבשיל אורז "הפוך", המכיל בשר וירקות שונים. אצל אבו טאהר הוא מוגש בגרסה נהדרת עם אורז, חתיכות כרובית – ובשר כבש רך ונימוח. מנה מוצלחת, שמומלץ מאוד להזמינה כאן.

 

 

סינייה. זהו מאפה בשר ערבי מסורתי, המכיל קציצת כבש בטחינה. בניגוד למסעדות ערביות רבות, המגישות את קציצת הבשר עם טחינה סטנדרטית, כאן היא מוגשת בליווי מרק טחינה דליל וחמים. הבשר, כצפוי ממסעדה השוכנת בשוק הקצבים, היה משובח - אך לטעמי קצת מוצק מדי. את ההצגה גנב מרק הטחינה, שהיה בעל טעם ממכר ממש. ללקק את האצבעות.

 

 

 

אבו טאהר היא מסעדה בעיר העתיקה, המומלצת למי שחשקה נפשו לא רק בחומוס, אלא גם באוכל פלסטיני אותנטי. יצאתי מהמקום שבע, מרוצה, ובתחושה שמדובר ביום שישי הטוב לא רק לנוצרים הצליינים – אלא גם עבורי.

 

ציון: 4 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 01/01/2011

 

לאחרונה הגענו למסעדה לא במסגרת "יום שישי הטוב", אלא סתם ביום שבת.

 

 

הזמנו את המנות הבאות:

חומוס גרגירים. החומוס של אבו טאהר ראוי בהחלט, טוב ממרבית חומוסיות העיר העתיקה - אך לא אלוהי.


 

תבשיל במיה. מנה חביבה, מתקתקה קלות, בעלת טעם מודגש של עגבניות.


מרק תרד. מנה אנמית, שהוגשה בטמפרטורה פושרת.

 

מקלובה. המנה המיוחדת ביותר במסעדה, שאסור בתכלית האיסור לפספס כאן. לאורז טעם ממכר ממש, הבשר נהדר - והכרובית הנפלאה כמעט שגונבת את ההצגה

 

 

 

מחיר הארוחה (כולל שתייה קלה אחת) היה 75 ש"ח.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת