88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מוסקה - מאפה חצילים עם בשר

המוסקה, היא חגיגה לאוהבי החצילים והבשר, השילוב ביניהם טעים מאוד. אני משדרגת את המוסקה כשאני מוסיפה גם רביכה וגם פירה, מה שהופך את המוסקה למנה טעימה ומיוחדת. את הרעיון הזה לקחתי, נדמה לי מאיזשהו ספר בישול ישן שאני לא זוכרת את שמו. 

קצת צילומים ולאחר מכן המתכון: תדאגו לקנות חצילים יפים, בצבע סגול ושיהיו קלים 

 שכבה של חצילים, בשר חצילים

השכבה האחרונה 

 הרביכה

הפירה

והמתכון

מצרכים:

  1. 3 חצילים גדולים
  2. מלח ושמן
  3. 1-2 בצלים קצוצים
  4. 1/2 קילו בשר טחון
  5. 1 עגבניה קצוצה
  6. 4 כפות רסק עגבניות
  7. 3 תפוחי אדמה
  8. 5 כפות פטרוזיליה - אם לא אוהבים, אפשר לוותר
  9. 2 כפות מרגרינה
  10. 1 ביצה
  11. מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:

  1. לפרוס את החצילים, ממליחים ושמים במסננת להגיר נוזלים בערך חצי שעה
  2. לבשל את תפוחי האדמה, עם מעט מלח. מכינים פירה, מוסיפים מרגרינה וביצה, להניח בצד
  3. לטגן את החצילים בשמן, להניח על נייר סופג
  4. לטגן את הבצלים, להוסיף את הבשר הטחון, להמשיך לטגן עד שמשחים
  5. להוסיף את העגבניות הקצוצות, את הרסק ופטרוזיליה ןלערבב היטב
  6. להוסיף 5 כפות מים ולהמשיך לבשל עוד 15 דקות עד שהבשר מבושל והמים נספגו
  7. בתבנית מתאימה, מסדרים חצילים מעליהם בשר ושוב פעם חצילים ובשר ומסיימים בחצילים
  8. להכין רביכה: בסיר קטן בוחשים 4 כפות קמח עם מעט מים קרים לעיסה חלקה
  9. להוסיף 2.5 כוסות מרק עוף (אפשר מים חמים עם אבקת מרק), קצת בכל פעם ולטרוף
  10. כל הזמן, עד לרתיחה ומבשלים אותה עד שהתערובת מתעבה ואין לה טעם קמחי
  11. להוריד מהאש, מוסיפים 2 ביצים, אחת בכל פעם ומערבבים מהר והיטב ושופכים מעל המוסקה
  12. את הפירה שהכנו, משטחים מעל הרביכה.
  13. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-45 דקות עד שנוצר למעלה קרום חום

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת