88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

לימונים כבושים (רצוי ננסיים, אך אפשר גם רגילים)

באחת הסדנאות הגיעה אלי ריקי  אמא של אלה (שבאמת יפה כמו אלה...) ובידה שקית לימונים ננסיים היישר מן העץ שבגינה. תוך כדי שאני שואפת את ניחוח הטריות הלימונית, אני מריצה במקביל את אינסוף האפשרויות הגלומות בפרי הנפלא הזה, אלא ש... תוחלת החיים של הזן העדין הזה היא מאוד קצרה ולי היה חבל לסיים את הרומן איתם כל כך מהר, כך שהחלטתי... לכבוש אותם. ומה המשמעות מבחינת הארכת התוקף? המשמעות היא רבת היבטים. לימונים כבושים משדרגים סלטים רבים, טעמם עדין וניתן אפילו להפכם לממרח שיכול להעלות בכמה רמות כל כריך משעמם לכאורה. הטיפים... בסוף המתכון.

 

המצרכים ההכנה
  1. 2 ק"ג לימונים 
  2. ½ כוס שמן
  3. ½2 כפות מלח גס

1-3 שוטפים את הלימונים: אם משתמשים בננסיים אז רק לחרוץ בהם חתכים לא עמוקים אחד לאורך ואחד לרוחב (חלוקה לרבעים אך להשאיר את הבסיס מחובר) ואם משתמשים בלימונים רגילים - לפרוס לפרוסות עבות או לחלק כל לימון ל-6. לרכז אותם בקערה מרווחת, לפזר מלח, להשהות מספר שעות תוך ערבוב מפעם לפעם בניעור קל. להוסיף את השמן, להעביר לצנצנת זכוכית מעוקרת בעלת אטימה הרמטית ולסגור. לאחסן במקום מואר מספר ימים ולהעביר לאחסון במקום חשוך.

 הלימונים כבושים ומוכנים לאכילה/שיבוץ בסלט כעבור שלושה שבועות - משלב זה יש להמשיך את אחסונם במקרר

טיפים ושדרוגים:

  • לימונים ננסיים המתאימים לכבישה הם אלו בעלי הקליפה הדקה (טעמם עדין יותר, הקליפה אינה מרירה)
  • ניתן להוסיף מעט פפריקה מתוקה לתהליך הכבישה, יש להוסיפה יחד עם המלח
  • עיקור צנצנת - חימום בתנור או ע"י יציקת מים רותחים (ולרוקן בזהירות)
  • הכנת ממרח - כאשר הלימונים הגיע לדרגת הכבישה הנדרשת (והתרככו), לחלץ את הגרעינים ולטחון למחית
  • שימושים - תוספת לסלטים טריים (חסה, עגבניות, גזר, כרוב, אבוקדו, פלפלים), סלט תפוחי אדמה , כריכי טונה/גבינות קשות ועוד... כיד הדמיון והטעם האישי.
  •  בשום פנים ואופן לא להכניס ידיים לצנצנת הכבושים - יש להשתמש בכף/מזלג/מלקחיים (הכנסת ידיים תגרום להאצת תהליך העיפוש)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת