22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


מאכלי השבת שלנו

 
חזה עוף ממולא בבשר וצנוברים
 
 
מצרכים:
פרוסות דקות מאוד של חזה עוף אך גדולות
1/4 ק"ג בשר בקר טחון
צנוברים קלויים
פטרוזיליה
קוביות קטנטנות של רצועות גמבה
 
לתיבול
 
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
שום כתוש
מלח
פלפל שחור גרוס
 
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
 
קמח מצות
שמן לטיגון עמוק
 
אופן ההכנה:
 
את הבשר לתבל היטב היטב כמו שמתבלים לקציצות, הוספתי את
הצנוברים, הפטרוזיליה, קוביות הגמבה
 
לחזה עוף הכנתי מירנדה עם כף פפריקה מתוקה, 2 כפות שמן זית,
שום כתוש, מלח ופלפל עירבבתי היטב
לקחתי את התערובת ומרחתי על כל פרוסת חזה העוף
באמצע שמתי את הבשר הטחון וגילגלתי וסגרתי עם קיסמים בצד
 
בנפרד עירבבתי 3 ביצים שמתי מלח ופלפל שחור
בצלחת נפרדת שמתי קמח מצות
החזה בביצה ואחרי זה בקמח מצות ולטיגון
השחמתי את החזה עוף, לאחר מכן שמתי בתבנית אפיה בתנור
ב-180 מעלות כחצי שעה
 
מגישה עם 2 סוגי רטבים
רוטב פיטריות עשיר ורוטב פילפלים פיקנטי
יאמי
 
 
לחמניות לפסח
 
 
המצרכים
 
2 כוסות קמח
1 כוס מים
1/2 כוס שמן רגיל
כפית מחוקה של מלח
כפית מחוקה של סוכר
4 ביצים
 
אופן ההכנה
 
מרתיחים את המים עם הסוכר והמלח
מוסיפים את הקמח ומכבים את האש
מפוררים עד שמתקבל מרקם כמו של חול ומשאירים לצינון
להוסיף את הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי בחישה
יוצרים כדורים, מרטיבים את הידיים לפני כל כדורכי זה נדבק
מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה
 
 
דגים בתנור
 
 
לקחתי 4 דגים
מילאתי בעשבי תיבול
פלפל שחור, מלח, שום
מסביב שמתי עגבניות שירי
ולתנור
 
 
עוף בתנור עם קולה
 
 
מצרכים :
4 כרעיים מחולקים לשתיים. (עם או בלי עור).
3 גזרים קלופים חתוכים לשניים.
4 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות.
2 עגבניות פרוסות לפרוסות.
1 בצל פרוס לפרוסות.
 
למשרה:
1 כוס ורבע קולה.
4 כפות רוטב סויה .
3 כפות קטשופ.
6 שיני שום כתושות.
פלפל שחור.
מלח.
  
אופן ההכנה :
בקערה מערבבים את כל חומרי המשרה ויוצקים על חלקי העוף ומשהים לשעה וחצי.
 
בתבנית אפיה - עורכים את תפוחי האדמה , גזר , בצל ועגבניות ומעל מניחים את חלקי הכרעיים.
מכסים בנייר אלומיניום
אופים ב - 180 מעלות שעה ורבע. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד חצי שעה - עד 45 דקות.
 
 
והדובדבן
 
עוגת גבינה משגעת לפסח ויצא לי מדהים!!
ואני שמחה שהעוגות יוצאות לי טובות וגבוהות
כי אני עושה בדיוק כמו שרשום
למשל אחותי לא מצליח לה העוגות....
 
מרכיבים

 

  • 200 גרם עוגיות יין כשרות לפסח
  • 1/2 חב` חמאה (50 גרם) מומסת
  • 6 ביצים
  • 2 גביעי גבינה לבנה 9% (500 גרם)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (400 גרם)
  • 1 כוס סוכר (200 גרם) + 2 כפות
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • גרידה מלימון אחד
אופן ההכנה

לבסיס:

לטחון את הביסקוויטים עד לקבלת מרקם דק
לערבב עם החמאה המומסת
להדק את התערובת לתחתית התבנית

לקרם:

להקציף קלות את הגבינה,עם 1 גביע שמנת חמוצה וכוס סוכר ולהוסיף את הביצים אחת-אחת.

להוסיף את גרידת הלימון ואת תמצית הוניל.
לצקת את התערובת לתבנית ולאפות כ-40 דקות בחום של °170
להוסיף 1 גביע שמנת חמוצה ו-2 כפות סוכר, להחזיר לתנור למספר דקות ולצנן.

 

תמונת העוגה מהנט, הצילום יצא כהה מידי

 

 

 

לצוהרים הכנתי שניצלים עם פירורי קמח מצה, סלט ענק, וציפס

ותוספות אורז, ותפוחי אדמה אפויים

עבדתי קשה, אבל היה כיף, ועוד יותר כיף לפנק את המשפחה

כל המתכונים כשרים לפסח

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת