00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגיות חמאה

 
 
אחרי שהכנתי טון מהעוגיות האלה הנה לכם אחלה מתכון שבעולם. העוגיות האלה טובות במיוחד אחרי יום יומיים בקופסא.
 
 
 
 
 
 
עוגיות חמאה
 
200 גר` חמאה מלוחה בטמפ` החדר
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית שקדים
1/2 כפית מלח
1 ביצה בטמפ` חדר
1/3 כוס חלב
3 כוסות קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
 
 
בקערה, לערבל ביחד חמאה, סוכר, סוכר וניל, מלח ותמצית שקדים לתערובת תפוחה ובהירה.
 
להוסיף את הביצה והחלב ולערבל שנית לתערובת אחידה כ 2 דקות.
 
 
 
 
 
 
להוסיף את הקמח המנופה ואבקת האפיה. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר כשעה עד שעתיים.
 
לחמם את התנור לחום של 175 מעלות. להניח נייר אפיה על תבנית עוגיות. לחלק את הבצק לשני  חלקים. לשמור חלק אחד במקרר .
 
לפזר קמח על השיש ולרדד את הבצק . לחתוך את הבצק לצורות או עיגולים ולהניח על נייר האפיה.
 
את הבצק שנשאר על השיש אפשר לרדד שוב.
 
לאפות כ 10 עד 12 דקות או עד שמתחיל להזהיב בצדדים.
 
לקרר . להמשיך עם מחצית הבצק הנותרת.
 
 
 
 
 
 
 
לשמור בקופסת מתכת.
 
מי שאוהב מוזמן להוסיף גרירת לימון, פתיתי שוקולד וכיד הדמיון.
 
אחלה יום לכולנו.
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת