00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגה כושית כשרה לפסח

פסח של היום זה כבר לא מה שהיה פעם, מגוון העוגות שאפשר להכין היום הוא רחב ומגוון וטעם העוגות ממש לא מזכיר מצות או קמח מצה.
העוגה הזו, למרות שמכילה כוס של קמח מצה, מתקבלת אוורירית וטעימה ממש כמו עוגת השוקולית הקלאסית והחמצה.
ההכנה פשוטה ומהירה, האפיה יחסית קצרה והמחמאות לא מאחרות לבוא.
אני כבר הכנתי שתיים כאלה החג , אחת בגרסת הקקאו והשניה עם שוקולית. בראשונה טעם הקקאו מודגש ומריר יותר והעוגה המתקבלת כהה יותר (בתמונה העליונה), השניה מעט יותר מתוקה ומעט יותר בהירה.
שתיהן נהדרות ומוצלחות.
את המתכון קיבלתי בפסח שעבר מחברה טובה, אשר מתכון מוצלח נוסף של אמא שלה, נמצא כאן בבלוג תחת מתכוני פסח.
 
 
עוגה כושית כשרה לפסח - פנינה אבקסיס
 
מצרכים:
1 כוס קמח מצה
6 כפות קקאו או שוקולית
כוס ורבע סוכר ( אם משתמשים בשוקולית מספיקה כוס אחת)
1 כפית סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
 
200 גר` חמאה רכה מאד/ מומסת
1 גביע שמנת חמוצה - מספיק 15%
3 ביצים
 
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה
2.את החמאה המומסת שופכים לקערת המיקסר, מוסיפים את השמנת החמוצה ואת הביצים בהדרגה תודך כדי הקצפה במהירות נמוכה, עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה, תוך כדי ערבול עד להתאחדות המרכיבים - לא יותר.***
4. מעבירים לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ, משומנת.
5. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה ומוודאים שהעוגה מוכנה עם קיסם.
 
*** עיסת העוגה יוצאת כבדה, לכן לאחר שמעבירים את העיסה לתבנית, יש לדפוק מעט את התבנית על השיש כדי שפני העוגה יתיישרו.
לאחר האפייה העוגה יוצאת אוורירית ורכה. 
 
גנאש:
25 גר` חמאה
100 גר` שוקולד מריר שבור לקוביות
1/4 כוס חלב
 
ממיסים את המרכיבים בקערת בן מארי (סיר עם מים רותחים וקערה מעליו), עד להתאחדות המרכיבים.
 
* לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור ומצטננת רק מעט, מעבירים את העוגה לצלחת הגשה ומעליה שופכים את הגנאש תוך כדי הספגתו בעוגה בעזרת גב כף.
* ניתן לשמור את העוגה בטמפ` החדר.
 
 
בגרסת השוקולית - לפני ציפוי
 
 
בגרסת השוקולית - אחרי ציפוי
 
בגרסת הקקאו
 
בגרסת הקקאו - כהה ושוקולדית
 
 
המשך חג שמח ומהנה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת