00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

ביריאני עוף

 

 

 

 

 

 

 

"ביריאני" עוף-תבשיל אורז הודי עשיר.

 

"ביראיני"-אורז עם עוף או בשר בשכבות.

יש אין ספור גירסאות לתבשיל הזה.

בדרך כלל מכינים אותו בחגים,או לשישי שבת.

מוסיפים לאורז כשהוא מוכן:ביצים קשות,סלק מבושל חתוך

לקוביות,תפו"א עגולים מטוגנים או אפויים

(ניתן לוותר)

לביריאני בשר משתמשים בבשר כבש

ולעוף ,בחזה עוף או נתחי פרגיות.

בהגשת המנה אפשר גם לטגן קשיו /שקדים /צמוקים ולפזר מעל האורז.

לתבשיל האורז משתמשים בתבלינים שלמים,כמו עלי דפנה,ציפורן,הל שלם מקלות קינמון.

אני לא אוהבת שזה נתקע לי בשיניים,אני משתמשת בתבלינים טחונים.

 

לצמחונים אפשר להשתמש ללא בשר,רק אורז והתוספות(2 תמונות

אחרונות)

 

 

הכמויות פה גדולות,אפשר להכין חצי כמות:

חומרים להכנת האורז:

ל 5 כוסות אורז /"בסמטי" או רגיל

1 כוס אפונה קפואה

שמן קנולה

1 כף כורכום,קורט ציפורן טחון,קורט הל טחון,מלח,

מבשלים אורז רגיל כמו שאתם רגילים,אבל עם תוספת התבלינים שציינתי.

כשהאורז מוכן, מניחים בצד.

 

 

הכנת תבשיל העוף:

1.5 נתחי חזה  עוף חתוכים לקוביות

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 כפות רסק עגבניות/עגבניות אדומות מגורדות

1 כפית חומץ/מיץ מלימון טרי

מלח

תבלין "ביריאני" לבשר ועוף /תבלין לבשר רגיל

פלפל שחור

1/4 כפית כורכום

1 כוס כוסברה טריה קצוצה

שום כתוש בערך 10 שיניים

1 כף ג'ינג'ר טרי  מגורד

קורט  אבקת ג'ינג'ר

1 כפית כוסברה טחונה

פפריקה מתוקה/חריפה

הכנת העוף:

מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.

מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים לטגן עד שהעוף משנה את ציבעו.

מוסיפים מים רותחים קצת מעל גובה התבשיל.

מוסיפים את הרסק,והכוסברה הטריה,החומץ/הלימון,

וממשיכים לערבב.

כשהתבשיל רותח,להנמיך להבה.

לבשל עד שהעוף מתרכך.

זה לוקח בערך חצי שעה.

התבשיל צריך להיות עם מעט רוטב,לכן יש לבדוק מדי פעם אם המים לא התיבשו.

צבע התבשיל צריך להיות אדום.

 

הרכבת המנה:

לוקחים סיר רחב:

מניחים אורז(שהכנו קודם)מוסיפים ביצים קשות,סלק,תפו"א מטוגנים.

לוקחים עם כף מחוררת את העוף שבישלנו(ללא הרוטב)ומוסיפים לאורז,ושוב אורז תוספות ועוף

מחממים כמה דקות את התבשיל על אש קטנה מאוד.

בהגשה סוחטים מעל, כמה טיפות מיץ לימון טרי(לא חייבים.

מגישים.

שמים  בקערה  על השולחן

גם את הרוטב שנשאר מהעוף,למי שאוהב לאכול עם הרוטב.

 

אוכלים ומתענגים!

בהצלחה/דליה/אילנית12

קישור לערוץ היוטיוב של הבן שלי:

https://www.youtube.com/channel/UCCPkpG12ZlWg2sLzqgMtv5Q

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת