88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קובניות מקמח חיטה מלאה

המצרכים

1 קילו קמח חיטה מלאה

4 כפות סוכר

כף וחצי מלח

1 ביצה

1 אבקת אפיה

2 כפות שמרים יבשים (ארוזים בואקום) חשוב מאוד: לא שמרית

מים – כמה שהבצק סופח

 אופן ההכנה

מנפים את הקמח, מוסיפים לקמח המנופה, סוכר, שמרים, ומערבבים קלות.שמים את הקמח במיקסר, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים, תוך כדי לישה להוסיף את הביצה. הבצק צריך להיות דביק אבל לא יותר מידי. בשלב זה להוסיף את המלח.

אם חסר קמח, מוסיפים קצת כל פעם.

נותנים לבצק לתפוח כשעה כשבמהלך התפיחה לשים את הבצק פעמיים.

לאחר התפיחה, קורצים עיגולים ונותנים לעיגולים לתפוח על משטח מקומח עוד כ-10 דקות. 

פותחים עיגול לדף דק, מורחים חמאה או מחמאה שהומסה מראש, מגלגלים למקל ארוך ולאחר מכן מגלגלים לשבלול ומניחים אחד ליד השני עם קצת מרווח כי הם תופחים.

מורחים בביצה, מפזרים קצח או שומשום או גם וגם

גם בשלב זה לתת להן לתפוח בערך חצי שעה

לאפות בחום בינוני, 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב בין 20 דקות לחצי שעה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת