88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קובה (כופתאות) לפסח. את הקובה אפשר להכין גם במרק ואפשר גם לטגן

המילוי לקובה ואופן הכנה:

1/2 קילו בשר טחון

2 בצלים

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור 

לטגן את הבצל, כשמזהיב, להוסיף את הבשר, לפורר ולטגן עד לספיגת כל הנוזלים ולקבלת מילוי יבש, להוסיף מלח, פפריקה, פלפל, לערבב

לקרר את המילוי.

המצרכים לבצק הקובה ואופן הכנה:

400 גרם קמח מצות

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק מאוד

1/2 כוס שמן אפשר שמן זית או שמן רגיל – אני שמה קנולה

5 ביצים מופרדות

2 כוסות מים  

שמים בקערה גדולה ורחבה: קמח מצות, מלח, פלפל, פטרוזיה, שמן ו-5 חלמונים ומערבבים, להוסיף את המים לאט לאט תוך כדי ערבוב הבצק.

הבצק צריך להיות רטוב למדי, אך נוח לעיבוד.              

להקציף חלבונים, להוסיף לתערובת ולערבב לתוך הבצק עד שהקצףנבלע בתוך הבצק. אם הבצק דביק מידי להוסיף טיפה של קמח.

 

                  ככה זה נראה לאחר הוספת החלבונים

 

בשלב זה הבצק צריך להיות טוב ולח ואפשרי לעבודה. להרטיב את הידיים וליצור כדור קטן, אם נהיה כדור בלי בעיות, הבצק מוכן.

לכסות הבצק להכניס למקרר לחצי שעה.

אח"כ להוציא, למלא במילוי וליצור כופתאות בכל צורה שרוצים.

כופתאות אלה מתאימים גם למרק וגם לטיגון.

 אפשר להכין מראש ולהקפיא, וכשצריכים, להוציא ולבשל במרק או לטגן

                

 

 

 

  

                                               

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת