88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

סדנא להכנת חרוסת טעימה ביותר - את המתכון קבלתי מדודה עליזה שבילי ז"ל ולאחרונה אני מכינה אותה בפסח

מצרכים:

 2 קילו צימוקים, רצוי צימוקים שחורים אבל אני הוספתי גם קצת לבנים שהיו לי

2 חבילות תמרים מהחבילות הדחוסות

3/4 קילו אגוזי מלך בלבד - לא סוג אחר, חתוכים לחתיכות קטנות.

 לנקות את הצימוקים, לשטוף מעט, לסנן

לשים בסיר את הצימוקים + 2 חבילות תמרים לכסות במים טיפה מעל התערובת, לתת לנוח בין 8-15 שעות.

                                      ככה זה נראה בסיר

 

 

לאחר מכן, להרתיח את התערובת, לערבב כל כמה דקות ואז להנמיך את האש, אם סמיך, להוסיף מעט מים.

לבשל שעתיים על אש נמוכה עם מכסה - להזהר, זה משפריץ. מידי פעם לערבב

לאחר שעתיים לכבות - לתת לנוח עד שהתערובת מתקררת.

לשפוך את התערובת לתוך מסננת שנמצאת מעל סיר על מנת לסנן, ללחוץ על התערובת, אפשר עם המכשיר של הפירה, עד שכל המיץ יוצא והכל נסחט ויוצאת עיסה כמו ריבה, אפשר להעזר בגברים, זה קצת קשה.

 

                          ככה נראית התערובת לאחר הסינון

מה שנשאר במסננת, לא לזרוק, אפשר למרוח בתערובת עוף/בשר לפני אפיה בתנור.

להרתיח את התערובת 20 דקות ללא מכסה, להנמיך האש, לבשל שעתיים ולאחר מכן להוסיף אגוזי מלך ולבשל עוד 10 דקות בלבד, לא יותר. לכבות את האש ולקרר.

 לאחר שמתקרר לשים בצנצנות.

                          ככה נראית החרוסת לאחר סיום התהליך

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת