00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגה כושית לפסח

 

 

 

 

עוגה כושית אגוזית לפסח

 

חומרים:ל

2 תבניות אינגלייש קייק(מידת הכוס:200 cc הפשוטה   עם הידית.

5 ביצים גדולות מופרדות מס' 1

1 כוס וחצי קמח מצות מנופה

1 כוס אגוזי מלך טחונים(אם מכינים לילדים:לטחון דק  דק את האגוזים כמו קמח)

1שקית אבקת אפיה כשרה לפסח

1 שקית סוכר וניל

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כפית תמצית וניל /רום

1 כוס סוכר(סה"כ= 1 וחצי כוסות סוכר לעוגה)

1 כף אבקת נס קפה

1/2 כוס אבקת קקאו

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר+5 חלבונים

הכנה:

מכינים  2 קערות.

לחמם את התנור 170-180 מעלות.

להקציף את החלבונים ,ולהוסיף את חצי כוס הסוכר בהדרגה(בשתיים 3 פעמיים)עד לקצף נוקשה ויציב.להניח בצד.

בקערה השניה: להוסיף את החומרים היבשים,(כולל כוס הסוכר)ולאחר מכן את הרטובים כולל ה5 חלמונים  ולערבב היטב.

להוסיף את קצף החלבונים ששמרנו בצד  ו"לקפל" בעדינות.לערבב בעדינות.

משמנים 2 תבניות אינגלייש קייק,אופים בערך 45 דקות,(תלוי בתנור)

אפשר להכין קרם לאחר שהעוגה מוכנה.

אני פיזרתי מעט קוקוס.

חשוב לא לפרוס את העוגה כשהיא חמה.

 

חג שמח !

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

תגיות
תגובות אחרונות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת