00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

להיות דולה- על הריון, לידה והורות

פשטידת פלפלים קלויים וגבינות

את הספר "אפיה בריאה" של אביגיל מייזליק קיבלתי מא', שאותה ליוויתי בלידה החמישית שלה. לא' יש חוש מיוחד לבני אדם- הרגישות שלה מסייעת לה לקלוט מי עומד מולה ואיך היא יכולה לעזור לו,  והיא משרה תחושת נעימות ורוגע על כל הסובבים אותה. ואכן, א' קלעה בול בבחירת הספר הזה- תודה לך יקרה (). את סיפור הלידה המיוחד שלה אני מבטיחה לפרסם בקרוב, ובינתיים הנה מתכון מהספר, מתאים לפסח גם לנמנעות מקטניות וממצה שרויה.

פשטידת פלפלים קלויים עם גבינה צפתית וגבינה בולגרית

למה זה טוב?

גבינה בולגרית וגבינה צפתית- גבינות מכילות כמות גדולה של סידן, חלבונים וזרחן. ככלל, גבינות קשות ובהן גם הגבינה המלוחה והגבינה הצפתית, מכילות יותר סידן מאשר גבינות רכות. הסידן חשוב מאוד לצריכה במהלך ההיריון כיוון שהוא החומר הבונה את עצמות העובר, ובייחוד בשליש השלישי שבו עצמות העובר מתגרמות. הסידן חשוב גם עבורך כיוון שהוא הולך לעובר ואם צריכת הסידן לא מספקת, ייתכן פירוק עצם על מנת לשחרר לדם כמויות סידן גדולות יותר. עד גיל 30 מסת העצם נבנית והמאגרים מתמלאים בסידן, בגיל 30 מגיעים ל- peak bone mass ואז חלה הידלדלות של מאגרי הסידן מהעצמות, כלומר משלב זה צריכת הסידן חשובה עוד יותר. מומלץ לצרוך כ-1,000 מ"ג סידן ביום. עם זאת זכרי כי הגבינות מכילות שומן רווי, לכן כדאי לבחור בגבינות בעלות אחוזי שומן נמוכים (עד 5% שומן) ולצרוך סידן גם ממקורות  נוספים (כגון-שומשום, טחינה-בעיקר טחינה משומשום מלא, ברוקולי, סרדינים, שעועית, אפונה).

פלפלים-  עשירים בבטא-קרוטן שהוא חומר מוצא לוויטמין A, ובוויטמין Cשעוזר לספיגת הברזל, לכן מומלץ לצרוך אותם יחד עם תוסף הברזל שאת נוטלת (כשהם לא מבושלים, כיוון שבבישול הולכים לאיבוד חלק מהוויטמינים). שימי לב שמתכון זה מכיל גם סידן ולכן אל תטלי את תוסף הברזל בצמוד לאכילת הפשטידה, כי הסידן מפריע לספיגתו. מומלץ לצרוך פלפלים טריים, אך במידה ונדרש בישול, יש להסתפק בבישול קצר ולאכול את הפלפל  יחד עם הקליפה - בדרך זו כמות המינרלים והויטמינים שנשמרת גבוהה יותר.
במתכונים רבים שבהם יש לקלות את הפלפל ולקלוף אותו מומלץ להכניס את הפלפלים מיד לאחר הוצאתם מהתנור לשקית ניילון, ולאחר שהצטננו- לקלוף. למרות שזו אכן שיטה שמקלה על הקילוף היא לא מומלצת לשימוש, בייחוד לא בתקופת ההיריון, שכן מחקרים חדשים מוכיחים שבדרך זו משתחררים חומרים רעילים מהניילון וחודרים למזון. ההמלצה שלי: הניחי לפלפלים להצטנן מחוץ לתנור, הקליפה תרד בקלות ומה שלא ירד- לא נורא, הרווחת יותר ויטמינים...

חוץ מהערכים התזונתיים שבו, המתכון הזה מצטיין גם בפשטות ההכנה. אם את בשליש הראשון וכל ריח של בישול גורם לך לבחילות או שאת בחודש התשיעי ובאמת שכבר אין לך כוח לעמוד במטבח- המתכון הזה הוא בדיוק בשבילך.

מצרכים (כ-10 מנות):

4 פלפלים אדומים בשרניים

4 פלפלים צהובים בשרניים

4 פלפלים ירוקים בשרניים

250 גרם גבינה בולגרית 5%, מפוררת

250 גרם גבינה צפתית, 3-5%, מפוררת

250 גרם גבינה לבנה כחושה (עד 1%)

2 שיני שום, כתושות

2 ביצים, טרופות

מלח ופלפל

ההכנה:

  1. חוצים את הפלפלים לאורכם, מנקים מהגרעינים והעוקצים ומסדרים בתבנית התנור כשצידם החתוך כלפי מטה. טיפ שלי- השתמשי בנייר אפיה לריפוד התבנית, זה מקל על העבודה.
  2. קולים את הפלפלים בחום גבוה עד שהקליפה העליונה חרוכה ברובה, כ10-15 דקות. עדיף לעשות זאת באמצעות חימום התנור כשהוא במצב גריל, אך אם לתנור שלך אין מצב כזה תוכלי להסתפק בחימומו לטמפרטורה המקסימלית.
  3. מוציאים את הפלפלים מהתנור, מצננים וקולפים.
  4. מערבבים בקערה את הגבינות, השום, הביצים, המלח והפלפל. כיוון שהגבינה הבולגרית מלוחה מאוד אל תגזימי בכמות המלח שאת מוסיפה. ועוד דבר חשוב- אל תטעמי מהבלילה שכן היא מכילה ביצים חיות שאסורות בהיריון.
  5. מחממים את התנור ל180 מעלות.
  6. בתבנית בקוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית מסדרים שכבה של פלפלים ירוקים ומעליהם משטחים מחצית מכמות הגבינות. על שכבה זו מניחים את הפלפלים הצהובים ומעליהם משטחים את שארית תערובת הגבינה. מסדרים מלמעלה את הפלפלים האדומים ואופים כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד שהגבינה מתייצבת.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה.


    בפשטידה כ-1200 קלוריות, כ-120 קלוריות למנה.

אם עדיין לא קיבלת ממני במתנה את סדרת הוידאו המיוחדת שתעניק לך את שלושת הכלים שאת צריכה כדי להפוך את הלידה הבאה שלך ללידת החלומות לחצי כאן ותקבלי אותה מיידית. למה את מחכה? לחצי!

ייעוץ תזונתי: יעל קרן, דיאטנית, B.Sc בתזונה. יעל תשמח להשיב על שאלותייך בנושא תזונה בהריון במייל yahealthkeren@gmail.com. תשובות ינתנו בתוך שבוע משליחת המייל.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת