00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

רפסודיה רומנית

רפסודיה רומנית, סלמה 3, תל-אביב

 

נוסטלגיה עדכנית

 

רבים מתרפקים בערגה על המסעדות הרומניות המיתולוגיות, שפעלו בארץ בשנות השישים והשבעים. כיום, בעידן בו מסעדות חדשות עושות כל מאמץ לנקר עיניים, קשה לתפוס שעד לא מזמן מסעדות רומניות עממיות נחשבו למילה האחרונה בתחום. באותן שנים בתל-אביב, כשגבר רצה להרשים אישה, הוא לקח אותה לאכול סטייק לבן אצל נלו. הדייט הראשון של ההורים שלי לדוגמא היה שם. כיום נותרו רק שרידים בודדים מתור הזהב הקולינארי הרומני, מרבית מסעדות הז`אנר המיתולוגיות נסגרו – וכל מה שנותר הוא להתגעגע.

 

אך דווקא בתקופה בה חשבנו, שדינן של המסעדות הרומניות הוא להיעלם סופית מהמפה המקומית, נפתחה ברחוב סלמה מסעדה בשם "רפסודיה רומנית". בזמן קצר יחסית היא זכתה לפופולאריות רבה לא רק בקרב בני העדה המבוגרים, אלא גם בקרב הדור הצעיר, זה שלא ידע את יוסף. נעים לבקר ברפסודיה רומנית. המקום צבוע בורוד, מעוצב במוטיבים רומניים, מוסיקה צוענית נשמעת ברקע – והשירות יעיל ומסביר פנים. בשישי בצהריים, למי שמעוניין, מופיע כאן אהרון האורגניסט.

 

 

 

הגענו למסעדה ביום שבת בצהריים - ולהלן המנות שהוזמנו:

 

צ`ורבה קו פרישוארה (20 ₪). מדובר במרק חמצמץ, שבתוכו שחו ירקות, תבלינים וכדורי בשר בקר רכים ועסיסיים. המרק היה עשיר מאוד, מהטעימים ביותר שאכלתי בארץ. מנה שחובה להזמינה כאן.

 

 

קשקבל פנה (75 ₪). זהו מאכל פופולארי מאוד במסעדות הבלקניות ביפו. מדובר בפרוסות עבות של גבינת קשקבל, שצופו בפרורי לחם וטוגנו.בשמן חם. מין סוג של שניצל גבינה. המנה היתה מושחתת לחלוטין – ונטפה על הצלחת בכל פעם שחתכתי פרוסה ממנה. הגבינה היתה איכותית, מלוחה בצורה עדינה - וכל טעימה ממנה היוותה אושר קטן.

 

 

ממליגה עם גבינה ושמנת (45 ₪). הממליגה היתה מוצקה, סמיכה ובעלת טעם מאופק. הגבינה והשמנת הוגשו בנדיבות יתר. המנה היתה ענקית - ובדיעבד הייתי צריך להזמין את הגרסה המוקטנת שלה, שעולה כאן 12 ₪ בלבד - ומוגשת ללא גבינה ושמנת כלל.

 

 

קבב רומני (48 ₪). קציצות הקבב היו שמנמנות וטובות, תובלו כראוי ונעשו כהלכה על הגריל. מנה טובה, אם כי לא משהו שטרם אכלתי כדוגמתו בעבר.

 

 

כמיטב המסורת הרומנית קינחנו בפאפאנש (28 ₪). זוהי סופגנייה רומנית, המוגשת חמה ברוטב גבינה ושמנת וקונפיטורת ענבים. פיצוץ של קלוריות וטעמים.

 

 

היתה זו ארוחה טובה, שהזכירה לי עד כמה המטבח הרומני שונה ומיוחד. האוכל כאן מוצלח, האווירה שמחה – והשירות ללא דופי. צריך רק לקחת בחשבון, שיחסית למסעדות עממיות אחרות, המחירים פה גבוהים למדי. כל זה לא משנה את העובדה, שמדובר במסעדה הרומנית הטובה ביותר לטעמי כיום באזור המרכז.

 

ציון: 4 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 01/01/2011:

ארוחת ערב שאכלנו לאחרונה במסעדה איששה את המסקנה אליה הגעתי בביקורי הקודם כאן: רפסודיה רומנית היא המסעדה הרומנית הטובה ביותר כיום באזור המרכז. כל מה שאכלנו, בלי יוצא מהכלל, היה מוצלח. מעבר לכך נהנינו מהופעה חיה של הזמרת (ובעלת המקום) גבריאלה בליווי אורגניסט וכנר. שירי העם הרומניים גרמו ללא מעט מבני העדה לקום ולרקוד במהלך הארוחה. חוויה גדולה להשתתף בערב שכזה.

 

להלן המנות שהוזמנו:

 

צ`ורבה קו פרישוארה:

סטייק לבן וקבב אחד. שניהם הוגשו, כמיטב המסורת הרומנית, עם צלוחית שום.



 

Sarmala (כרוב ממולא רומני). למרות שתערובת הבשר מכילה בקר ועוף (ולא חזיר כמו ברומניה) - מדובר במנה נפלאה שאסור לפספס כאן.

 

 

 

פלפל ממולא: מנה שדומה מאוד לכרוב הממולא. מבין השתיים העדפתי את הכרוב.

 

 

מוסקה:

 

 

קשקבל פנה:

 

נקניקיית פטריציאן. לטעמי מנות הבשר אינן החלק החזק של המסעדה.

 

את הממליגה הזמנו הפעם כתוספות ולא כמנה עיקרית - וכך לדעתי מוטב לעשות כאן.

 

 

 

לקינוח הזמנו סראיליה שהיא הבקלאווה הרומנית, שלא נופלת במאום ממקבילתה הערבית.

 

 

 

כמובן שלא התאפקנו והזמנו גם את הפאפאנש, אותו זכרנו לטובה מהפעם הקודמת.

 

 

 

 

 תמונות מההופעה:

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת