22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


מעדן לשבת - פילאף חצילים עם בשר טלה

 
מאז שניכנסתי למטבח ולא מזמן
אני נהנית
לאפות לבשל ליצור
אם זה מתכון מהספרים או מהאינטרנט פעם ראשונה
מקפידה לבצע איך שרשום ופעם הבאה מנסה להעיז
לפעמים גם מעיזה וממציאה ויוצא מוצלח טעים וגם יפה
 
ואני עכשיו מבשלת כמעט כל ערב ארוחת ערב
ומחפשת לעשות שבתות בבית לפנק את המשפחה באוכל
כן "יצאתי מהארון" ואני גאה
ויש לציין שזה בזכות בלוגרי האוכל שכאן!!
 
השבת גם מבשלת בכיף, מחפשת לשנות לגוון
והנה התבשיל הראשון
 
פילאף
הוא מאכל עולמי ומוכר בהרבה מדינות החל מרומניה ועד תורכיה
הוא מורכב מאורז או בורגול וירקות ובשרים
 
והנה מה שהכנתי פילאף חצילים עם בשר טלה
 
המצרכים

500 גרם אורז דק שטוף היטב
2 חצילים בינוניים
3 כפות שמן
1 ליטר מים או ציר עוף/בקר/כבש
מלח, פלפל שחור גרוס וסוכ
ר לתיבול

אופן ההכנה

1. קוצצים את החצילים לריבועים. מניחים כשעה להגיר נוזלים.
2. סוחטים, מנגבים ומייבשים.
3. שוטפים את האורז שלוש פעמים.
4. משרים במים למשך כחצי שעה. מסננים.
5. מחממים את השמן בסיר הבישול. מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים עד שמשחימים.
6. מוסיפים את המים או הציר.
7. מתבלים במלח, פלפל וסוכר.
8. מוסיפים את האורז , מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים.
9. מניחים מגבת בין המכסה לסיר. סוגרים וממתינים כ-20 דקות לספיגת האדים.
10. מאווררים במזלג.

לגרסה בשרית של פילאף חצילים אפשר להוסיף 250 גרם או יותר בשר טלה חתוך לקוביות.
מטגנים תחילה את החצילים, מוסיפים את הטלה וממשיכים כמו במתכון הקודם.

ערב תקלה לא מצליחה להעלות את התמונות, יותר מאוחר

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת