33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

לזניה גבינה.

פסטה, לזניה, ניוקי, רביולי, ספגטי, קנלוני אלו מזונות מאוד אהודים ואהובים בקרב ילדיי ומשפחתי.

אני משתדלת לפחות פעמיים בשבוע להכין ספגטי /סלט פסטה /לזניה כחלק מארוחת הצהריים.

פסטה היא ארוחה משביעה, ניתן לשלב עם רוטב עגבניות באופן מוכר.

לעיתים אני מכינה ספגטי עם שעועית ירוקה טרייה בתיבול של רוטב סויה, זנגויל ושום.

כשבא לי לאכול לזניה אני מכינה אותה בלי גבינה, על בסיס ירקות כמנגולד, פרוסות חצילים אותם אני מניחה

בין העלים והרבה רוטב עגבניות  , כמובן שהילדים לא שותפים , לא מתאים להם השילוב, אז אני ובעלי נהנים.

קנלוני במילוי תרד/מנגולד בצל מטוגן  וגבינה מלוחה עם הרבה רוטב מעל אפוי בתנור - מעדן.

אשתף אתכם בשני מתכונים נפוצים בביתנו ,שהילדים מבקשים.

סלט פסטה

1 שקית פסטה סלילים מבושלת.

1 קופסת תירס.

 6-7 מלפפונים חמוצים פרוסים.

1 כוס טונה בשמן.

לערבב היטב בקערה רחבה, ולתבל במלח פלפל .

לזניה גבינה.

תבנית מלבנית בגודל בינוני.

עלי לזניה ללא בישול.

1/2 ק"ג קופסת גבינה לבנה 5% ,

3 ביצים.

50 גרם גבינה צהובה/ מלוחה +   4 כפות גבינה  צהובה לפיזור והקרמה.

מלח , פלפל.

לערבב את חומרי  המלית למרקם אחיד.

 רוטב עגבניות.

11/2 ק"ג עגבניות גדולות ובשלות.

2 כפות שמן זית.

1 בצל קצוץ דק,

2 שיני שום כתושות

1 כף עלי אורגנו מיובשים,

4 כפות רסק עגבניות,

2 כפיות סוכר

מלח ופלפל.

חולטים את העגבניות, מנקים אותם מהקליפה וקוצצים.

מחממים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים את הבצל ומאדים, תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך.מוסיפים את

השום, את העגבניות, האורגנו , רסק העגבניות והסוכר.

מביאים לרתיחה, מפחיתים את עוצמת הלהבה ומבשלים על סף רתיחה , כשהסיר מכוסה.

הרוטב מסמיך, בודקים טעמים.

הרכבת הלזניה.

בתבנית מורחים כ 2 כפות רוטב עגבניות , מניחים מעל עלי לזניה המתאימים לגודל התבנית.

מסדרים שכבה ראשונה של רוטב עגבניות, מעליה שכבה של גבינה ושוב עלי לזניה.

כך לפחות 3 שכבות, לסיים בגבינה , להניח עלים ומעליהם לפזר רוטב בנדיבות.

מעל לפזר גבינה צהובה.

סלט ירקות בצד ,משלים את הארוחה.

 

בתיאבון.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת