00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

מקלונים מלוחים קריספיים

מקלונים מלוחים קריספיים

זהו, פסח בפתח וחובה לחסל חמץ.

פתחתי את ארון הקמחים שלי ומצאתי 14 קילו קמח (מ'לשות במסגרת קורס האפייה והקונדיטוריה שלי כל מה שאני עושה זה רק שיעורי בית שמצריכים שימוש בלבן-לבן הזה).

קיצור- החלטתי שעד פסח הכול מתחסל.

האמת? זה בר ביצוע.

קילו פה קילו שם, פעם מתוק , פעם מלוח והארון יתרוקן, אתם תראו....

אחד מהמתכונים שאין אפס לגביו, כמה שלא אכין הוא יתחסל באבו-אבוהה יתחסל -זה זה שאביא לפניכם כעת, המקלונים הללו :

 

מדובר בקצת עבודה בעיניים, ובעצם אתם מכירים את המתכון הזה, כי כבר פרסמתי אותו בצורה אחרת,  וזו בעצם  אותה גברת בשינוי אדרת, אבל לא חשוב, בגלל שפסח  מתקרב אני מרשה לעצמי "לחטוא" [אני לא מהבלוגים שמביאים אותו מתכון ב-7000 וורסיות, אבל הפעם כן, כי המטרה מקדשת את האמצעים. (חיסול חמץ) והפעם המטרה סופר מקודשת (וטעימה!) ].

קיצור קבלו את המקלונים הכי מתחסלים במזרח התיכון ולא בכדי , אז בבקשה :

 

 

מקלונים מלוחים וקריספיים:

חומרים :

1/2 מרגרינה רכה ( או מחמאה)

1.5 כוסות שמן

2 כוסות מים

2 כפיות מלח

1 כוס שומשום

1 קילו קמח

2 שקיות אבקת אפייה

 

ביצה+ 1כף מים + 1/4 כוס שומשום למריחה

לזרייה : שומשום שחור + שומשום ירוק  (ניתן להשיג בסופר במחלקת המזרח הרחוק)

 

אופן ההכנה:

מערבבים את המים עם כל החומרים (למעט הקמח) בקערה ומעבדים (רצוי במיקסר , אך אפשר גם ביד) כעת מוסיפים את הקמח בהדרגה  (לכל קמח יש דרגת ספיגת נוזלים שונה ולכן חשוב להוסיף את הקמח בהדרגה כדי שהכעכים לא ייצאו קשים ודחוסים מדי) , מה שחשוב זה  להקפיד  לא לעבד יותר מדי , כדי לא לפגוע באלסטיות של הבצק .

מעבדים עד שנוצר בצק אחיד, לא דביק, רק שיהיה נוח לעבודה, גמיש ואלסטי (זה בצק מאוד נוח).

יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר לכשעתיים (רצוי למשך הלילה אם יש זמן).

מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.

מחלקים את הבצק ל 4 חלקים   (או יותר) חלקים בעזרת סכין או קלף.

מגלגלים כל כדור בצק לנחשים ארוכים בעובי של כ-2 ס"מ לערך (או  בעובי  הרצוי)  וחותכים  אותם בעזרת סכין למקטעים באורך רצוי (אני חתכתי לאורך של כ- 5 ס"מ וזה יצא נהדר!) .

  מרפדים תבניות אפייה בנייר אפייה או סיליקון , מחממים תנור אפייה לחום 180 מעלות.

טורפים ביצה עם כפית של מים בקערה ומוסיפים  כ- 1/2 כוס שומשום.

בעזרת מברשת מושחים כל מקלון  בביצה הטרופה עם השומשום .

מפזרים  עוד שומשום שחור, לבן וירוק מעל כל מקלון כך שכל מקלון יצופה היטב ומניחים על התבנית עם נייר אפייה או  משטח סיליקון.  .

 מניחים את הכעכים המצופים  ואופים בתנור שחיממנו מראש לחום 180 למשך כ- 25- 30 (תלוי בתנור) עד שהם מזהיבים ומתייבשים לחלוטין .

  אגב, לכל האינטליגנטים שתיכף יצעקו חמאס על המרגרינה- מצדי תחליפו לחמאה או לשמן קנולה או לגריז של אוטו, רק קחו בחשבון שהמרגרינה מוסיפה קרא'יות לבצק, אז ....

המלצה: כדאי לשחק עם טעמים ולהוסיף לבצק תיבול נוסף לדוגמא : 1 כפית של קצח, או אניס, או מיני אגוזים קצוצים,  או גרגירי כוסברה, או זעתר, או תבלין  מאחלב ,  או מעט פלפל שחור גרוס טרי, או אפילו קצת צ`ילי גרוס, או עשבי תיבול ופרמז`ן .

את התבלינים כותשים בעזרת מכתש ועלי ומכניסים לבצק עצמו.

 

אם אתם רוצים מקלונים מיוחדים אתם יכולים לחתוך את הקצוות שלהם כמו שעשיתי בפוסט של הכעכים וייצאו לכם מקלוני חיטה וזה נראה נהדר  (לצערי התמונות של מקלוני החיטה יצאו חשוכות משום מה ולכן הן לא הועלו לכאן, בהמשך הן יועלו).

 

זהו, יש לי יום קצת לחוץ, מעבר לזה שאני צריכה להיות בבויאר אצל הילדים - אני גם לומדת היום (אחרי שבוע שלם שבו נעדרתי כי הייתי חולה וזה רע, רע, רע כי הפסדתי שלושה שיעורים וכל שיעור זה עולם ומלואו, אז...)

חברים וחברות אני מאחלת לכם יום נהדר, סופ"ש נפלא וחיים טובים ומלאים, או במילים שאני אוהבת : גשם של זהב (הזכירו לי פעם להסביר לכם מה זה אומר...)

יאללה עפתי מפה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת