00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

בקומה ה-11 בעזריאלי - דברים שרואים מכאן לא רואים משם

במגדל המרובע במרכז עזריאלי שוכנת לה מסעדה שהיא חלק ממלון קראון פלזה סיטי סנטר. המסעדה משמשת כמסעדת בוטיק למלון, מוגשות בה ארוחות בוקר לאורחי המלון, עסקיות צהריים, תפריט סושי ותפריט ערב.

המטבח במקום מכוון לכיוון הצרפתי, ים תיכוני ישראלי.

שף המסעדה הנוכחי הינו אייל רוזנברג, אך בעבר השף היה איתן מזרחי.

הכשרות במקום היא גלאט בהשגחת הרב מחפוד והרב לנדאו. בהתאם לבקשת הלקוח. מה שמתאים לאירועי חברות (אני אישית בטוחה שבאירועי עבודה שאני מוזמנת אליהם, התקציב הקיים לא יתאים למסעדה כזו)

המסעדה משרה אווירה חמימה ולא מנוכרת כמו חדרי אוכל במלון רגיל, אך החלל הענק גורע מהאינטימיות ולכן לא הייתי מגדירה את המקום כרומנטי.. מה גם שאין נוף לחלק המערבי וכך נמנעת השקיעה היפה.

במהלך הארוחה הוגשו לנו מספר יינות – מסיבות שונות שתיתי רק מהקאווה שמבחינתי היא לא ממש אלכוהול :-P

יוגב בנימינה קברנה סוביניון – מרלו 2007

שיראז הרי גליל 2006

שרדונה הרי גליל 2007

קאווה ברוט

 

את הארוחה פתחנו במבחר מנות ראשונות:

פוקצ'ה בליווי טאפאנד זיתי קלמטה, פסטו בזיליקום ושמן זית עם חומץ בלסמי – הפוקצ'ה היתה רכה ושמנונית.. טעימה. הטאפאנד והפסטו היו טובים לסוגם.

סלט הקומה ה-11 (42 ₪) – מגוון חסות, עלי בייבי, אנדיב, עגבניות מיובשות, צ'יפס בטטה, אבוקדו, צנובר ופיסטוק בויניגרט לימון מלווה בגריסיני מצופה שומשום לבן ושחור - סלט מעט סתמי, עמוס בחומרי גלם שלא ממש התחברו.

ברזאולה (50 ₪) - סינטה כבושה בשמן זית, עם סלט נבטים בוינגרט איולי צ'ילי – זה קל להרוס ברזאולה ולקבל נתח מלוח מדי, כאן זה לא קרה.

כבד אווז בגריל (79 ₪) - במגדל בריוש, ריבת שרי וג'ינג'ר – אני חצויה במנה הזו למרות שמבחינתי היא מהטובות שהוגשו במנות הראשונות. במנה הראשונה שהוגשה לצד שלי של השולחן כאשר התפנינו לאכול מהמנה הכבד אווז היה כבר קר ולכן יכולתי להגיד שהמרקם וצורת העשייה טובים אך ההנאה שלי נפגמה בשל חום המנה שלא באשמת המסעדה (או שאולי כן.. עוד נחזור לנקודה הזו).. לכן הזמנו עוד מנה.. הפעם המנה הגיעה אלינו בעודה חמה אך הכבד אווז היה צלוי יותר מדי.. מנה עם פוטנציאל

סלט שקדי עגל (55 ₪) – מבחר חסות, שקדי עגל, אספרגוס צלוי, חמוציות וצנובר – למרות שאני אוהבת שקדי עגל, השקדים במנה הזו היו לי מלוחים מדי ולכן ויתרתי על המשך המנה.

לאחר שהוגשו 3 מנות בבת אחת לשולחן ביקשתי מאשת היח"צ שהמטבח יאט את קצב הוצאת המנות לשולחן – מכיוון שצילמנו או כתבנו את פירוט המנות יצא שפשוט אכלנו מנות קרות (שקדים וכבד אווז) וגם פחות נהנינו מהאוכל כי הכל הלך מהר מדי..  (אל דאגה.. אנחנו נחזור שוב לעניין הזה)

לאחר הפסקה קטנה ובה התאפשר לנו לגשת למטבח המסעדה

הוגשו לנו המנות העיקריות:

המבורגר 250 גרם מבשר אנטריקוט (77 ₪) בליווי פלחי תפוח אדמה בקייג'ין – מנה טובה מאוד.. מבחינתי המנה המנצחת של הערב. אהבתי מאוד את צורת ההגשה של המנה ואת הרטבים הארוזים.

פילה דניס (85 ₪) - מוגש עם ירקות מוקפצים ברוטב סצ'ואן – מאחר וגם בשלב זה של הארוחה היינו במירוץ נגד הכתיבה והצילום וההנאה מהמנות רק טעמתי מהדג ועבורי הדניס היה עשוי מדי ויבשושי.

פילה בקר 250 גרם (95 ₪) – מוגש עם אספרגוס בגריל ומבחר רטבים: פורצ'יני, פלפלת וליצ'י – מנגו – נתחיל בפילה, לצערי הנתח היה סיבי מדי ולאחר ביס קטן החתיכה הושארה בצד. הרטבים שהוגשו את הבשר לא היו לטעמי..  משהו בהם הרגיש לי סינטטי ומלאכותי.. אם כבר הייתי מעדיפה רוטב על בסיס ציר בקר ויין אדום, רוטב על בסיס עשבי תיבול ואולי איזה רוטב על בסיס סויה מעט מתקתק..

אנטריקוט טרי עם עצם 750 גרם (220 ₪) – מוגש עם ירקות צלויים (גזר, זוקיני, בצל, פלפלים בשלל צבעים) – פריים ריב ענקי שהגיע על פלטה רותחת. הבשר היה טוב בתנאי שמצאת חלקים שאינם שומניים מדי.. הירקות – לפחות הגזר שטעמתי היו עשויים היטב לדרגת אל דנטה.

צלעות טלה על מצע פלחי תפוח אדמה בקייג'ין(160 ₪) – לא לא לא. מבחינתי העיקרית הגרועה של הערב. לצלעות היה טעם לוואי חזק ולא ברור.. ניסיתי לא מעט צלעות טלה ומעולם לא נתקלתי בטעם חמצמץ שכזה.

תוספות נוספות שהוגשו – בייבי תפוחי אדמה צלויים, שעועית ירוקה בשומשום, אורז בר עם ירקות. – האורז היה חסר טעם ועניין. התפוחי אדמה היו טובים ואילו השעועית ירוקה בושלו יתר על המידה. בעת ביקורנו במטבח על בסיס מה עשוי הפירה, התשובה היתה שעל בסיס חלב קוקוס, מאחר ולא הוגש לנו מהפירה כתוספת ביקשתי טעימה ממנו וכך קיבלתי בומצית (פנכה קטנה) עם 2 כפות פירה.. הפירה היה מימי וחסר טעם עבורי..

קומבינציית סושי (85 ₪) – ניגירי טונה, ניגירי סלמון. סנדביץ סושי במילוי סלמון ואבוקדו.  רול אינסייד אאוט עם טונה אדומה, עירית, מלפפון בציפוי פירורי פנקו וספייסי מיונז. אינסייד אאוט עם סלמון ואבוקדו בציפוי שומשום לבן ושחור. – לא כל מה שיש בו אצה, אורז ודג הוא סושי. האורז היה חסר טעם ומבחינתי הסושי היה מיותר.

בדיוק כמו בהגשת המנות הראשונות, גם המנות העיקריות הוגשו בבת אחת לשולחן מה שגרם לעומס ומה שהוביל לזה ששוב נהנינו פחות מהאוכל כי אכלנו אותו קר. למרות שהערנו על כך בתחילת הארוחה, במהלך הגשת הראשונות וגם בעיקריות לא נעשה דבר על מנת להעתר לבקשתינו.. חבל!!

 

קינוחים

תחרת שקדים ותפוז (39 ₪) - עם קרם קוקוס ופירות יער – לא ניסיתי

עוגת שוקולד חמה (36 ₪) - ופירות יער וסורבה פירות יער – אני גם ככה לא מתלהבת מקינוחי שוקולד אז ויתרתי על ניסיון המנה

קרפצ'יו אננס (39 ₪) - בליווי טארט- טאטן אננס וסורבה פסיפלורה – כפי שניתן לראות בתמונה האננס הטרי חיוור ובפועל הוא היה גם חסר טעם.. למה להוציא מנה שכזו מהמטבח??? לעומת זאת הטארט טאטן אננס היה נפלא!! וכך גם הסורבה.

פאי לימון עם מרנג בליווי רוטב תות ורוטב בזיליקום. מנה חדשה בתפריט. – המרגרינה שהיתה בבצק פריך הורגשה ופגמה בטעם.

סברינה אייריש קרים (38 ₪) - עם חלבה, פקאן סיני ברוטב פירות יער – לדעתי אחד הקינוחים שבו הורגשה בצורה הכי מודגשת ה"פרווה" שבו.

אגוזי – מוס נוגט עם אגוזי מלך וקרם טופי בליווי פירות יער – במהלך הקורס קונדיטוריה שלי הייתי מכורה לנוגט ובעצם עד היום אני אוהבת קינוחים אגוזיים.. הקינוח הזה היה מתוק מדי ולא לטעמי.

וופל בלגי (36 ₪) - מוגש עם סורבה משמש, סורבה שוקולד וסורבה לימונענע בליווי פיסטוק קלוי – סורבטים זה נהדר.. בייחוד בארוחות כשרות. הסורבה לימונענע היה מרענן אמיתי ובדיוק מה שצריך כקינוח לאחר ארוחה שכזו.

כפי שניתן לראות בתיאורי המנות וגם בצילומים יש מוטיב חוזר של פירות יבשים כליווי למנות.. מיותר.. הפירות הם פירות יער קפואים – לשים אותם בכלי או על הצלחת פשוט לא נראה טוב וסתמי בטעם.

 

לסיכום:

ניתן להסתכל על הדיווח הזה בשתי צורות..

אם הייתי מחפשת מסעדה כשרה – הקומה ה-11 יכולה בהחלט להתאים, היא ברמה גבוהה יותר מכל מסעדה כשרה אחרת בה אכלתי (מודה שלא הייתי בלילית, דקה או במסעדות כשרות בירושלים) אך אם אני שופטת את המסעדה כאחת שיש לה את האופציה ללכת למקום לא כשר, אז לא בטוח שהייתי חוזרת לקומה ה-11.. בקיצור זה תלוי במקרה.

אם הייתי חוזרת אז זה היה בעבור ההמבורגר.. אבל בשביל המבורגר יש מקומות זולים יותר..

גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה.

את התמונות צילם: טמיר כהן מהבלוג דינר ראש מבית שמנמנ.ים

תודה לששת על ההזמנה וארגון הארוחה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת