00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת לימון מדהימה

15/03/2010
עץ הלימון שלנו עמוס בלימונים עסיסיים. תענוג לראות את הצהוב צהוב הזה על פני כל ענפי העץ, לקטוף לימון עסיסי ולסחוט אותו ישר לסלט ירקות טרי.
אין על הריח שנשאר בכפות הידיים וכמובן שאין על הטעם-טעם של טריות.
לצערי אני לא מהמחמיצים ולא מהאנשים שטורחים ומכינים לימונצ`לו מהלימון. אנחנו מחלקים המון למשפחה ולשכנים, הרבה נופל ונרקב, חלק לא קטן אנחנו סוחטים ומקפיאים בשקיות הקפאה של קוביות קרח וחלק משמש אותי טרי מהעץ ישר למטבח.
באחת הפעמים שהאיש שלי עשה קטיף של לימונים מהעץ החלטתי להכין עוגה בחושה חמצמצה/מתוקה. זכרתי שהדפסתי מתכון לעוגה כזו מאחד מפורומי האוכל בנט. פתחתי את הקלסר, פשפשתי ובסוף נתקלתי במתכון שהביאה דנה20 מהבלוג "משהו טוב" ומיד החלטתי שאני מכינה את העוגה. המתכונים שדנה מביאה תמיד מוצלחים ואף פעם לא נופלים איתם. (רק אתמול הכנתי את סלט השורשים בויניגרט הדרים שהיא הביאה לאחרונה, והוא בהחלט נחל הצלחה). 
מה עוד שביחד איתה המליצה על המתכון יעל גרטי, בעלת טור במדור האוכל של YNET וגם עליה אני סומכת בעיניים עצומות, אז מה שנשאר זה רק להכנס למטבח ולהכין!
 
 
עוגת לימון מדהימה (לא ידוע לי מקור המתכון)
 
מצרכים:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
100 גר` חמאה רכה
2 כוסות סוכר (שמתי כוס ולדעתי זה מספיק אם אוהבים חמוץ) 
3 ביצים
2 כפות מיץ לימון
גרידת קליפת לימון שלם
1 כוס שמנת חמוצה

לציפוי:
25 גר` חמאה מומסת
2 כפות מיץ לימון
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני משמנים ומפזרים סוכר בתבנית קוגלהוף גדולה או תבנית עגולה מס` 26.
מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומניחים בצד.
מקציפים בקערת מיקסר את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את הביצים אחת אחת, כשהראשונה נבלעה בתערובת מוסיפים את הבאה אחריה, מוסיפים את הלימון, ואת תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה תוך כדי הקצפה במהירות בינונית.
מקפידים לעצור ולגרד את דפנות הקערה לערבוב אחיד של התערובת.
יוצקים לתבנית ואופים כשעה או עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מוציאים ומצננים על רשת.

לציפוי:
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה ויוצקים מעל העוגה המצוננת.
 

יוצאת עוגה יחסית דחוסה ולא אוורירית, אבל רטובה בדיוק, גבוהה וטעימה מאד.

אז שניה לפני שנכנס פסח

ומתכוני החג משתלטים לנו על המטבח,

הנה עוד מתכון לקנח איתו

ולחסל את הקמח שמחכה בארון

שבוע נפלא לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

57 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת