00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגת שמרים

 

 

עוגות שמרים במבחר מליות

 

בצק מעולה שאני תמיד מכינה ממנו מלית אחרת.

זה הזמן לנצל את הקמח שיש לכם בבית.

אפשר כל מלית.

הכמות מספיקה ל-6 כרוכיות ול-2 עוגיות שושנים,
הבצק קל מאוד לרידוד.
אפשר להחליף את החמאה במרגרינה ואת החלב במים פושרים
.

החומרים:
7-6 כוסות קמח לבן רגיל
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
1 שקית שמרית (50 גרם)
200 גרם חמאה מומסת
4 ביצים גדולות
1 כפית תמצית ווניל
1/2 כוס חלב פושר
מעט שמן

הכנה:

- בקערה מערבבים קמח,סוכר,מלח,שמרים,יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים,חוץ מהשמן
 - לשים 5 דקות,עד שהבצק חלק וגמיש,אם יש צורך מוסיפים מעט קמח בזמן הלישה.
 - משמנים את כפות הידיים בשמן והופכים ביניהן את כדור הבצק,לצפות אותו בשיכבה דקיקה של שמן.
 - מחזירים את הבצק לקערה,מכסים ומניחים להתפחה,עד שהבצק מכפיל ניפחו.מוציאים אוויר,לשים כמה דקות שוב,ומתפיחים בערך שוב חצי שעה.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.

ליצור צורות להתחיל למלא את מה שבחרנו  ,להשאיר להתפחה.

חשוב לפני מריחת המילוי לשמן את  הבצק קלות,אני הברשתי בשמן קנולה

למרוח חלמון ביצה לאחר שלב העיצוב.

לאפות בתנור מחומם מראש 170 מעלות(תלוי בתנור)

לאחר שהעוגות מוכנות אני מברישה אותן בסירופ מתוק(לא חובה)

 

 הערות :
אפשר להכין רולדות,קוראסונים  שושנים,צמות.

 למרוח מה שאוהבים ,להבריש  בחלמון ביצה ,לאפות עד להזהבה.

 בקורואסון:מרחתי נוטלה.

בשושנים:קינמון סוכר קקאו.

בצמות :ממרח נוטלה

בקרנאץ:ממרח תמרים.

במלית פרג כמות פרג לכל הבצק:מלית פרג פרווה:

חומרים:

2 כוס מים
2 כוס סוכר
חצי כוס דבש
400 גרם פרג טחון,להשתדל לקנות טרי בחנות תבלינים
8 כפות סולת
קליפה מגוררת מלימון אחד
6 כפות מיץ לימון

הכנה:
מרתיחים מים סוכר ודבש,מוסיפים את הפרג ואת הסולת ומערבבים מעל להבה נמוכה דקה או שתיים,עד שהנוזלים נספגים. מסירים מן  האש ומוסיפים את הקליפה והמיץ מערבבים ומצננים.

חשוב לפני מריחת המילוי לשמן את  הבצק  קלות  ,אני הברשתי בשמן קנולה.

לאחר שהן יצאו מהתנור,הברשתי אותם  בסירופ רותח,שמורכב :משקית וניל,כוס סוכר וכוס מים.

מברישים את העוגות  בסירופ.

(לא חובה)

מקור הבצק:דנית סלמון

סופ"ש נעים לכולם

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

54 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת